И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов проведе днес среща с британския

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов проведе днес среща с британския
Коментари Харесай

Заради нелегланата миграция, породена от войните: Сарафов се срещна с британския министър

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов организира през днешния ден среща с английския министър по имиграцията Робърт Дженрик и водена от него делегация. На срещата в Съдебната палата в София участва английският дипломат Н.Пр. Роб Диксън.

От българска страна в диалозите участваха Мария Павлова, зам.-главен прокурор при Върховна касационна прокуратура /ВКП/, Елена Каракашева, заместител основен прокурор при Върховна административна прокуратура /ВАП/, и прокурор Ваня Стефанова, завеждащ отдел „ Специализиран “ във ВКП.

В хода на срещата бяха разисквани провокациите пред националните и партньорските служби в Европа , като противозаконната миграция, подбудена от районни и местни военни спорове, и съпътстващата я трансгранична престъпност.

Борислав Сарафов акцентира основната роля на България за ефикасното ръководство на външните граници на европейския континент и за превъзмогване на обвързваните с миграцията проблеми в сигурността с оглед преодоляване на мигрантския напън над Европейския съюз и Обединеното кралство.

Министър Дженрик благодари за оказваната поддръжка от българската прокуратура за секване на проведеното напредване на незаконни мигранти . Той изрази своето задоволство от тясното взаимоотношение сред българските и английските правоохранителни органи в битката против проведената имиграционна престъпност .

В рамките на срещата двете страни се сплотиха към нуждата от хармонизирано използване на разпоредбите и стандартите за граничен надзор и от систематичен метод за противопоставяне на трансграничните закононарушения и другите форми на интернационална престъпност за подсилване на европейската система за сигурност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР