И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов отново е внесъл предложение за

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов отново е внесъл предложение за
Коментари Харесай

Сарафов пак поиска оставката на заместника си в НСлС Ясен Тодоров

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов още веднъж е внесъл предложение за освобождението на Ясен Тодоров като зам.-директор на Националната следствена работа (НСлС), заяви " Лекс ". Очаква се въпросът да прегледа на идващото съвещанието на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, излиза наяве от оповестения.

В края на юни колегията отхвърли да освободи Ясен Тодоров като зам.-шеф на Национална следствена служба като одобри, че такова предложение може да бъде импортирано единствено от основния прокурор, не и от шефа на националното разследване, в каквото качество Борислав Сарафов беше внесъл първото си искане. В свое мнение до ПК на Висш съдебен съвет тогавашният основен прокурор Иван Гешев обаче съобщи, че настояването е неприемливо като се обоснова с няколко разпореждания в закона.

Конфликтът сред Тодоров и Сарафов породи по отношение на следствието за гърмежа до кортежа на някогашния основен прокурор Иван Гешев. " Имам огромен проблем с общественото говорене от Ясен Тодоров. Той не съгласува с мен своите медийни изяви, те са негови и на лична отговорност ", оплака се тогава Сарафов. Преди това пък се разбра, че Ясен Тодоров е завел на мястото на гърмежа прословутия специалист от Израел, който Гешев е наредил да бъде пуснат да огледа.

Проект на решение по предложение от изпълняващия функционалностите „ основен прокурор “ за освобождение на Ясен Тодоров Тодоров от заеманата служба „ заместител на административния началник - заместник-директор “ на Национална следствена работа и преназначаването му на служба „ следовател “ в органа ще бъде прегледано в утрешния ден във Висш съдебен съвет.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР