И двете страни в процеса срещу Лазар Влайков оспорват присъдата

...
И двете страни в процеса срещу Лазар Влайков оспорват присъдата
Коментари Харесай

И двете страни в процеса срещу Лазар Влайков оспорват присъдата

И двете страни в процеса против Лазар Влайков оспорват присъдата И двете страни в процеса против общинския консултант от град Септември, упрекнат за нелепата гибел на 47-годишния ресторантьор Наско Тонкев от село Виноградец, оспорват присъдата. Мъжът бе прострелян смъртоносно с персоналното оръжие на Влайков по време на рожден ден на 31 август предходната година, като съгласно обвиняването, револверът само че неразбираеми аргументи е попаднал в ръцете на 6-годишния рожденик, който несъзнателно създал съдбовния изстрел.
 
През март Районният съд даде на Лазар Влайков 3 години и 4 месеца затвор при първичен общ режим.

И двете страни в процеса обаче са атакували това решение, стана ясно на днешното първо съвещание в Окръжния съд. Адвокатката на обвинения Елвира Панкова изиска или ново разглеждане на проблема от различен състав, или оправдателна присъда, или най-малко понижаване на наказването. Тя се аргументира с редица пропуски в процеса на първа инстанция.

Прокуратурата пък изиска оптимално допустимото по закон наказване – 6 години, редуцирани поради съкратеното разследване до 4 години. За същото упорстваха брачната половинка и дъщерята на починалия – Павлина и Деница Тонкеви и техният юрист Нягол Панов.

Решението на магистратите ще бъде оповестено в законовия едномесечен период.

Лазар Влайков и адвокатката му отхвърлиха каквито и да било мнения.

Близките на починалия също бяха доста сдържани. Дъщерята Деница единствено промълви, че човешкият живот няма да се върне, колкото и тежка да е присъдата, юрист Панов изясни, че в сегашния развой Влайков може да получи най-вече 4 години затвор.-->

На съвещанието беше близка на семейство Тонкеви – Дора Пачева, която описа, че синът й преди години е потърпевш от хулиганска демонстрация на Влайков и че съветникът има най-малко 4 прекъснати досъдебни производства за сходни прояви. В едно от решенията Влайков даже бил разгласен за умрял и това бил претекстът за преустановяване, твърди Пачева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР