И днес ще се задържи слънчево и топло, с по-значителна

...
И днес ще се задържи слънчево и топло, с по-значителна
Коментари Харесай

Максималните температури утре слабо ще се повишат

И през днешния ден ще се задържи слънчево и топло, с по-значителна облачност единствено в крайните източни региони от страната и оптимални температури м/у 8° и 13°, в София - към 11°. В Източна България ще духа до сдържан югоизточен вятър.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури на следващия ден едва ще се покачат и ще са м/у минус 2° и 3°. До обяд в равнинната част на страната ще бъде мъгливо.

А в следобедните часове от запад ще стартира бързо нарастване на облачността, което вечерта ще доближи Източна България. През нощта против вторник в западните региони ще завали дъжд. Ще духа слаб, в източната половина на страната до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 7° и 12°, по-ниски в регионите с трайна мъгла.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Преди обяд, основно по северното крайбрежие, ще има мъгла, а късно вечерта облачността ще се усили. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

В планините, след слънчевото утро, към обяд облачността ще стартира да се усилва и до вечерта към този момент ще бъде забележителна. В западните региони ще завали дъжд, над към 1800 метра - сняг.

Ще бъде и доста прохладно със мощен, краткотрайно плевел вятър с посока от юг-югозапад. Максимални температури в курортите - от 0° до 7°

Облачно и дъждовно ще бъде освен у нас, само че и в огромна част от Балканите - първо ще завали в северозападните региони от полуострова, а по-късно денем и в централните елементи, както и в Гърция.

У нас във вторник и сряда облачността към този момент в цялата страна ще бъде забележителна, с съвсем повсеместни превалявания от дъжд, в Западна и Централна България - обилни по количество. Ще бъде и доста прохладно, температурите ще се намалят и тук-там дъждът ще се примесва и минава в сняг. През нощта против четвъртък преваляванията ще спрат, вятърът сензитивно ще отслабне, а в четвъртък и облачността ще се раздра и ще намалее.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР