И днес продължават катастрофите с тежки последствия, които костват човешки

...
И днес продължават катастрофите с тежки последствия, които костват човешки
Коментари Харесай

Мъж е с опасност за живота след поредната катастрофа в София, автомобилът на извършителя - без спирачки

И през днешния ден не престават злополуките с тежки последици, които костват човешки животи. Джип без спирачки опустоши мъж на Околовръстното в София. След преден конфликт на автомобил и пътнически бус край Стражица почина жена.

За станалите скандално известни водачи от последните дни - Задържаният с 5.5 промила сподели пред съда, че не е пил. Кървната проба на Георги Семерджиев пък сподели съществуване на метамфетамин.

Катастрофата от тази заран на Околовръстното шосе в София в действителност е възмутителна. Шофьор се качва на автомобил със спирачна система поправена с подръчни средства. Възрастният мъж, които беше отвеян от колата, е отивал да предизвести паркирали тирове в дясната лента, че пречат на придвижването. Той е пазач в близката болница и в този момент лекарите се борят за живота му.

Тази заран в 8.40 портиерът на болничното заведение излиза на тротора, с цел да направи поредената забележка на паркиралите по локалното платно на Оковръстното шосе тежкотоварни коли, когато лека кола губи надзор на ръководството, качва се тротоара и прегазва 65-годишния мъж.

Той е откаран във Военномедицинската академия с контузия на главата и два случени карка, като едната фрактура е животозатрашаваша. Обснението на водача е, че спирачките му отказали.

Българска национална телевизия:Какво се случи?

Василий: Ами спирачките паднаха оттука надалеко и няма спирачки. Аз съумях, но няма спирачки, изгубих ги, няма!

Оказва се че автомобилът на бесарабския българин Василий не е в редовност, гумите - износени, спирачната система - неприятно ремонтирана. А водачите на тировете, паркирали в нарушаване се оказаха без психотест.

От няколко години от болничното заведение постоянно пускат сингали за казуса с паркиращите тежкоторарни коли, само че без резултат.

" Спират придвижването, в 9 и в 16: 30 когато е извънредно интензивно, лентите са заети, хората се паникьосват и стартират да подхващат маневри, с цел да не се блъснат. Днес водачът се оказва по слаб, губи надзор и опустошава нашия чиновник на тротоара ", съобщи Андрей Марков, шеф на болничното заведение.

Българска национална телевизия: Подавали ли сте сигнали?

Андрей Марков: Многократно - писмени, към Столичната община, на всички места.

От общината обясниха, че точно в резултат на сигналите са поставени знаците - прекъсването и паркирането неразрешени, а " Пътна полиция " постоянно глобявала нарушителите. Досега имало 30 санкционирани.

" Те не стопират до склада, а малко по-натам има спедиторска компания и там има доста тирове, които препречват придвижването. Писали сме продложение и отново са в общината, тъй като ситуацията е нетърпимо с тези тирове. Всеки ден имаме наш полицейски патрул ", сподели комисар Тенчо Тенев, шеф " Пътна полиция " Столична дирекция на вътрешните работи.

Българска национална телевизия: И какво - те не слушат?
Ком. Тенчо Тенев: Дали сме предложение тази фима да бъде затворена, само че не са я затворили.

Водачите на тировете и на лекия автомобил не са уптребили алкохол и опиати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР