И днес по стените на великотърновската болница висят оцветени детски

...
И днес по стените на великотърновската болница висят оцветени детски
Коментари Харесай

АП за България: Най-слабо ваксинираните в ЕС се готвят за нова смъртоносна вълна

И през днешния ден по стените на великотърновската болница висят оцветени детски рисунки с апели за имунизация и лозунги като „ Вие сте нашите супергерои “. За жал, обаче, бъдещето не наподобява толкоз шарено и решението на тази обстановка сега е неразбираемо, написа „ Асошиейтед прес “ в България под заглавие „ Най-слабо имунизираните в Европейски Съюз се приготвят за нова смъртоносна вълна “.

„ Те не имат вяра във имунизациите “, разяснява за сънародниците си пред организацията началникът на екипа по имунизирането в старопрестолния град. В текста се отбелязва, че България е с едно от най-високите равнища на смъртност в границите на Европейския съюз и сега е налице ново внезапно покачване на броя на приетите в болница поради вид „ делта “ на ковид. „ все пак, хората в тази балканска страна са най-колебливи в съюза за имунизирането против COVID-19 “, отбелязва организацията.

АП поддържа изказванието и с съответни данни – единствено 20% от възрастното население е изцяло имунизирано, като междинният % за останалите страни в Европейски Съюз е 69%.

Болниците и пунктовете са отворени всеки ден за искащите да се имунизират, само че за жал те не доста. Според едни повода е страхът, подозренията във имунизациите, а съгласно други тя се крие в неналичието на действителна осведомителна акция и политическата неустойчивост.

В контрастност на това доста от интензивните отделения в страната са цялостни, като по-голямата част от хората там не са имунизирани. В отговор точно на това обезпокоително състояние държавното управление вкара и по-строги ограничения, които влязоха в действие през вчерашния ден.

Според Мария Шаркова, експерт по публично здраве, ниските равнища на имунизация са резултата от ниското доверие на хората в формалните институции, политическата неустойчивост и слабата осведомителна акция. Тя добавя, че известна виновност би трябвало да се носи от държавната стратегия за имунизация. Решение на обстановката за нея е въвеждането на наложителна имунизация.

„ Правителството няма построена тактика по какъв начин да се борят с съмненията при имунизациите. Министерството на здравеопазването разчита основно на известия на уеб страницата на министерството и не мисля, че някой в действителност продължава и го чете. Най-добрата политика за такива неуверени страни и население, като нашето, са наложителните ваксини. Но превръщането на имунизациите против COVID-19 в наложителни може да рискува в допълнение поляризиране на казуса “, разяснява Шаркова пред АП.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР