И днес на много места ще продължи да вали. Код

...
И днес на много места ще продължи да вали. Код
Коментари Харесай

Очакват ни още дъжд и сняг

И през днешния ден на доста места ще продължи да вали. Код жълто за обилни количества е разгласен в 12 области от Централна и Източна България. Предупрежденията за повсеместни, тук-там проливни превалявания, се оправдаха. Само за последните 12 часа има региони с към 30 литра на кв.м, в София – съвсем 20 литра на кв.м.

С сдържан и мощен вятър от север-северозапад ще нахлува по-студен въздух и оптималните температури ще бъдат от 8° до 13°, в югоизточните региони – към 15°.

С продължаващото захлаждане вечерта в северозападните региони и по високите полета на Западна България, а през нощта - и в Лудогорието, дъждът ще се минава в сняг. Ще остане прохладно, с минимални температури сред минус 1° и 4°, в София - към минус 1°.

Утре преваляванията ще продължат, ще са най-вече от дъжд, по високите полета в Западна България – от сняг. В следобедните часове преваляванията от запад последователно ще стопират.

Вятърът ще е слаб до сдържан от запад-северозапад, а оптималните температури ще са още по-ниски, в сравение с през днешния ден - сред 5° и 10°, в София - към 4°.

И в планините ще бъде облачно и мъгливо, с превалявания от сняг. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, преди обяд в масивите от Източна България - от север. Температурите и там ще продължат да се намаляват и оптималните в курортите ще бъдат от минус 4 градуса до минус 1, в Боровец - към плюс 1.

През идващите дни дни ще остане прохладно. Ще има и слънчеви часове, само че и към момента изолирани валежи, основно в крайните южни и в планинските региони.

В събота се чака стопляне, само че след слънчевото начало, в края на деня в Западна България още веднъж ще завали. Превалявания ще има и в неделя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР