И да накажат някого за бедствието какво от това, когато

...
И да накажат някого за бедствието какво от това, когато
Коментари Харесай

Жител на Каравелово: Всичкият ми дългогодишен труд отиде на вятъра

„ И да санкционират някого за бедствието какво от това, когато всичкият ми дълготраен труд отиде напразно. ” Така разяснява пред  TrafficNews  Васил Василев от село Каравелово инспекцията за човешка интервенция в наводненията. Припомняме, че съгласно локалните противозаконна сеч е спомогнала за нещастието, а Министерство на вътрешните работи стартира следствие. 
Прочетете още
Тъжно, само че факт, спокойният живот на потърпевшите няма да бъде върнат - единомислещи са локалните. Дори да има осъдени за нещастието в Карловско, ужасяващите последствия за жителите остават също толкоз големи. Около 300 къщи в селището са в покъртително положение, само че макар вредите нищо не може да спре усърдната работа на хората там. От заран до вечер стотици доброволци пробват да спасят потъналите в тиня парцели, които са изграждани с дълготраен труд.

Един от пострадалите на стихията е Васил Василев- пенсиониран треньор по спортна пукотевица. Василев споделя, че е приключил гражданска отбрана и от опита, който има, счита, че при такова огромно злополучие организацията сега е добра, само че потърпевшите са доста.

 „ Може би чак лятото селото ще се върне в обикновено положение за живот. Хората чакат помощ и от страната, само че дали ще има, към момента никой не може сигурно да каже. Ще се мъчим, колкото може да се оправим сами с това. Изненадах се какъв брой доста хора се отзоваха на помощ. На мен ми помогнаха 12 индивида от Стара Загора, през целия ден чистиха двете стаи и колкото да ги почистиха от калта, само че цялата мебелировка е за изхвърляне, тъй като не става за нищо, останаха единствено контактите, ” добави още Васил.

Борбата с следствията ще отнеме доста време, само че всяка подадена ръка за помощ е скъпа, не престават да молят локалните.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР