HZO е компания, специализирана в производството на тънкослойни покрития за

...
HZO е компания, специализирана в производството на тънкослойни покрития за
Коментари Харесай

Нова техника „ще ви позволи“ да използвате компютър под вода – ето как

HZO е компания, профилирана в производството на тънкослойни покрития за електронни устройства. На ревюто CES, което се организира преди няколко дни, основаната в Северна Каролина компания показва успеваемостта на своя развой на нанасяне на покритие върху едноплатковия компютър Raspberry Pi, като го потопи под вода. Забележително е, че той продължи да работи обикновено и никой не претърпя токов удар.

HZO предлага новаторски услуги за нанасяне на покрития, употребявайки парилен, нанесен като пласт на „ молекулярно равнище “ посредством развой на вакуумно отсрочване. Париленът, който е по-тънък от другите материали за покрития може да покрива отмерено и надеждно електронни устройства, в това число голи платки. По време на CES компанията сподели отбраната на покритието с парилен в работен режим, което допуска, че фирмите, профилирани в произвеждане на хардуер могат да трансфорат Raspberry Pi 4 във водоустойчиви компютърни планове.

HZO изяснява по какъв начин работи процесът на нанасяне на покритие с парилен посредством химическо отсрочване от пари (CVD). Процесът стартира със загряване на прекурсорен материал, до момента в който той се трансформира в газ. След това този газ се нагрява в допълнение, с цел да се образуват реактивни мономери. В камера за отсрочване, поддържана на температура, близка до стайната тези мономери се утаяват върху всички детайли вътре.

Според HZO, когато се намират един до различен, мономерите се свързват и образуват полимерното покритие. Полимерният пласт демонстрира типична дебелина от 2 до 25 микрона и може безвредно да се употребява за нежни електронни съставни елементи, защото работи при стайна температура. HZO акцентира, че париленовите покрития са „ извънредно надеждни “ и при полимеризацията не се отделят нездравословни странични химически артикули.

Процесът CVD има разнородни приложения, в това число в автомобилната електроника и датчици, устройства за образован дом, потребителска електроника, биосензори и други. Покритият с парилен Raspberry Pi 4, показан на CES 2024 функционираше във воден контейнер, обвързван безвредно с USB-C захранващ кабел и microHDMI кабел за видеоизход, като и двата също покрити с парилен.

Представител на компанията загатна, че устройства като Raspberry Pi ще се нуждаят от почти 15 часа в камерата за нанасяне на тънкослойно париленово покритие.

Има и един проблем – вие няма да имате достъп до процеса на HZO. Решението на HZO за нанасяне на париленово покритие не е ориентирано към самостоятелни хардуерни запалянковци или крайни консуматори. Компанията си сътрудничи с производители на електроника и огромни корпорации, в това число Dell и Nike, като дава или услугата по нанасяне на покритието благодарение на своето съоръжение или самите машини за нанасяне на покритието. В камерата за нанасяне на покритията могат да участват по едно и също време доста разнообразни електронни устройства, тъй че CVD процесът може да се ползва в големи количества, споделят от HZO.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР