Жена от Тексас, обвинена в заплаха за убийство на съдия, наблюдаващ делото за изборите на Тръмп, и конгресмена

...
ХЮСТЪН (АП) — Жена от Тексас беше арестувана и обвинена
Коментари Харесай

ХЮСТЪН (АП) — Жена от Тексас беше арестувана и обвинена в заплаха за убийство на федералния съдия, наблюдаващ наказателното дело срещу бившия президент Доналд Тръмп във Вашингтон и член на Конгреса.

Абигейл Джо Шри от Алвин, Тексас, се обади във федералния съд във Вашингтон и остави заплашителното съобщение - използвайки расистки термин за окръжния съдия на САЩ Таня Чуткан - на август. 5, показва съдебният протокол. Разследващите проследиха телефонния й номер и тя по-късно призна, че е направила заплашителното обаждане, според наказателна жалба.

В разговора Шри каза на съдията, който наблюдава делото за изборна конспирация срещу Тръмп, „Вие сте в полезрението ни, ние искаме да ви убием", се казва в документите. Прокурорите твърдят, че Шри също е казала: „Ако Тръмп не бъде избран през 2024 г., ние идваме да ви убием", и тя е заплашила да убие представителя на САЩ Шийла Джаксън Лий, демократ от Тексас, който се кандидатира за кмет на Хюстън, според съдебните документи.

Съдия по-рано тази седмица нареди на Шри да бъде арестуван. Съдебните регистри показват, че Шри е представляван от офиса на обществения защитник на Хюстън, който не е върнал незабавно съобщение с молба за коментар в сряда.

Тръмп публично нападна Чуткан, бивш помощник-обществен защитник, номиниран за съдията от Президентът Барак Обама я нарече „силно пристрастна“ и „МНОГО ПРИСТРАСТНА И НЕЧЕСТНА!“ заради предишните й коментари в отделно дело, наблюдаващо присъдата на един от обвиняемите, обвинен в бунта на 6 януари 2021 г. в Капитолия на САЩ.

Чуткан на изслушване в петък наложи защитна заповед в случай, ограничаващ какви доказателства, предадени от прокурорите, бившият президент и неговият правен екип могат да разкрият публично. Тя предупреди адвокатите на Тръмп, че защитата му трябва да бъде монтирана в съдебната зала, а „не в интернет“.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР