Hyundai Motor обяви, че с осъществяването на първите седем доставки на

...
Hyundai Motor обяви, че с осъществяването на
първите седем доставки на
Коментари Харесай

Hyundai достави първите си седем водородни камиона в Европа

Hyundai Motor разгласи, че с реализирането на първите седем доставки на водородния XCIENT Fuel Cell в Европа, компанията поставя началото на интернационалното предлагане на еко-отговорната машина с потенциално лансиране в Съединените Американски Щати и Китай.

С реализирането на първите доставки на водородния XCIENT Fuel Cell, годишното производство на който е планувано да достижне 2000 единици до 2021 година, в Швейцария, Hyundai слага началото на присъствието на продукта си на местния пазар, като до края на годината се очаква да бъдат доставени общо 50 от тежкотоварните машини.

За Съединени американски щати проектите на автомобилния производител са за доставката на повече от 12 000 водородни камиона, включително и влекач 6x4, а за Китай коментираната от Hyundai цифра е 27 000 единици до 2030 година.

Благодарение на резервоарите си с вместимост от 32 кг, дългият 9745 мм Hyundai XCIENT Fuel Cell е в положение да предложи движение в чист електрически режим от около 400 километра с оптималната скорост от 85 км/ч, като моторът му е с мощ от 476 конски сили. Презареждането може да бъде осъществено за към 10 минути.

В оборудването на Hyundai XCIENT Fuel Cell са включени система за отбягване на удар с превозно средство начело, адаптивен круз контрол, електронна система за разпределение на спирачното изпитание, стабилизираща стратегия, система за следване на пътното платно и други.

От Hyundai споделят също по този начин, че през следващите няколко години компанията ще лансира гама водородни камиони на изцяло нова платформа, част от които ще предложат опция за изминаването на до 1000 километра с едно зареждане на резервоарите си.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР