Хвърчила и фризбита, рисунки на асфалт, спортни тренировки на открито,

...
Хвърчила и фризбита, рисунки на асфалт, спортни тренировки на открито,
Коментари Харесай

Общината кани пловдивчани на голям празник край река...

Хвърчила и фризбита, рисунки на асфалт, спортни тренировки навън, фитнес зона, танци, креативен работилници и други забавни изненади ще изпъстрят на 22 септември (неделя) обновената зона на бул. „ Марица-юг “ сред булевардите „ Източен “ и „ Цар Борис III Обединител “ в Деня на отворените улици, в който колите отстъпват място на хората.

Събитието е кулминационната точка в Пловдив на тазгодишната Европейска седмица на подвижността, която стартира на 16 септември и включи десетки начинания във всички региони на града. Това оповестиха от дирекция „ Екология “ в Община Пловдив.

Пътното платно на „ Марица-юг “ в неделя ще бъде изрисувано с разнообразни занимателни игри като морски шах, дама, туистър, „ Не се сърди дребосъче ”, ще има обособени места за настолни игри. Предвидена е и специфична тента с ескейп-предизвикателство.

„ Любителите на цветята ще могат да си засадят растение или да приготвят семена за разсад. За най-любознателните гости са предопределени просветителни игри, беседи и занимания, отдадени на устойчивия метод на живот и рационалното напредване. Ще има демонстрации на разнообразни модели колела, както и краткотрайна вело-библиотека. Няма да липсват зони за отдих, разтривки и тихи игри. Преобразяваме булеварда в зона за срещи, придвижване и отмора “, описа основният специалист в дирекция „ Екология “ Елена Найденова. Тя подсети, че Европейската седмица на подвижността се организира по самодейност на Европейската комисия в поддръжка на екологосъобразното напредване в градска среда, а 22 септември е разгласен за Ден без коли.

Организатори са Община Пловдив и съдружие БГ Бъди деен, Общинска фондация „ Пловдив 2019 “, КАТ-Пловдив, РИОСВ-Пловдив. Събитията стартират в 10 ч., а от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ оповестиха, че автомобилното придвижване по бул. „ Марица-юг “ в сектора от бул. „ Източен “ до Водната палата се стопира от 8 до 18 ч.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР