Хванат в дипломатическа безизходица, Мехран Карими Насери превръща малка част

...
Хванат в дипломатическа безизходица, Мехран Карими Насери превръща малка част
Коментари Харесай

Мъжът, който 18 години живее на летището в Париж

Хванат в дипломатическа невъзможност, Мехран Карими Насери трансформира дребна част от летище Шарл дьо Гол в Париж в собствен дом през 1988 година И живее на неговата територия цели 18 години. 
 Юсуф Шах, IQ, Mensa и по какъв начин едно 11-годишно момче реализира незабравим резултат
Момчето, по-умно от Айнщайн и Хокинг

Резултатът Юсуф Шах изененада всички

Роден през 1945 година в иранската провинция Хузестан, Мехран Насери отпътува за Европа в търсене на майка си. Той прекарва известно време в Белгия, откакто е изпъден от няколко европейски страни, в това число Обединеното кралство, Холандия и Германия. Причината: не разполага с верните имиграционни документи. След това Мехран отпътува за Франция, където трансформира терминала 2F на летището в собствен дом.

Сгушен на пейката си, заобиколен от колички, съдържащи движимостите, които е натрупал, той прекарва дните си, пишейки за живота си в тетрадка и четейки книги и вестници. Неговата история обаче притегля вниманието освен на интернационалните медии, само че и на Стивън Спилбърг. Вдъхновен от историята на Мехран, Спилбърг режисира " Терминалът " през 2004 година, който е с присъединяване на Том Ханкс и Катрин Зита-Джоунс. След излизането на кино лентата публицисти от целия свят не престават да се стичат, с цел да приказват с индивида, въодушевил холивудски филм.

В един миг Насери, който назовава себе си " сър Алфред ", дава до шест изявленията дневно, оповестява Le Parisien. Въпреки предоставения статут на емигрант и правото да обитава във Франция през 1999 година, той взема решение да остане на летището. И по този начин до 2006 година, когато е откаран в болница за лекуване на заболяване. След това иранецът прекарва известно време в хостел, където заплаща с парите, които получава за кино лентата, оповестява френският вестник Libération.

Все отново Мехрам Насери се връща на летището преди няколко седмици, където живее още веднъж щастливо до края на живота си. С няколко хиляди евро у себе си, той е открит мъртъв преди броени дни от чиновник на летището. Според отчета на правосъдния доктор, е умрял от естествена гибел, прецизират от CNN.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР