Хваналото заглавие съобщение в изявлението на г-н Хънт беше, че

...
Хваналото заглавие съобщение в изявлението на г-н Хънт беше, че
Коментари Харесай

Есенно изявление 2023 г.: Джереми Хънт признава, че „ще отнеме време“ за намаляване на данъците

Хваналото заглавие известие в изказването на господин Хънт беше, че главният 12% народен застрахователен % ще падне на 10% от 6 януари - спестявайки тези със междинна заплата от 35 000 паунда повече от 450 паунда годишно.

Политически център: Депутатите от торите са „ уверени “, че есенното изказване загатва за времето на идващите избори

Канцлерът афишира понижаване на националното обезпечаване

Канцлерът също отстрани националните осигурителни заплащания от клас 2 за независимо заетите лица, с цел да покаже, че държавното управление „ прави оценка тяхната работа “.

Г-н Хънт се опита да показа есенното изказване като разпределяне на налози в светлината на съкращенията на NI - на стойност £9 милиарда - само че икономистите показаха, че общата данъчна тежест остава рекордно висока заради продължаващото заледяване на данъчните прагове.

В изявление с политическия редактор на Sky News Бет Ригби, канцлерът призна, че „ налозите се покачват от замразяващи прагове “.

Есенно изказване: Какво значи това за вас?

Той сподели: „ Ако се пробвате да кажете, че ще отнеме време, с цел да понижат налозите до равнището, на което бяха, тогава съм склонен.

“Но това, което споделих беше, когато беше отговорно да го направя, когато нямаше да повлияе на инфлацията, щях да стартира.

„ Ние направихме това през днешния ден и ние сме партия, която има вяра, че в случай че желаеме да растем стопанска система, тогава би трябвало да имаме стопанска система с леки налози и ние направихме стъпка, която, апропо, за някой със междинна облага ще бъде към £450 - тъй че не е нищожно. "

Растежът в Обединеното кралство „ задънена улица “ при торите

Г-н Хънт беше запитан дали може да назова изказването разпределяне на налози, като се има поради, че взетите 45 милиарда английски лири налози „ замаляха “ резултата от съкращенията на националното обезпечаване.

„ Имах обложихте ли повече налози или намалихте налозите повече? "

" Увеличихме налозите, тъй като това беше вярното нещо, с цел да подкрепим фамилиите ", отговори господин Хънт.

Натиснат още веднъж без значение дали налозите са се покачвали или намалявали при ръководството на държавното управление, канцлерът сподели: „ Данъците са се повишили и ние започваме да ги понижаваме. “

Г-н Хънт също отхвърли, че налозите са се повишили частично до „ разчисти бъркотията “ на предходното държавно управление при Лиз Тръс, като вместо това уточни „ пандемията, която се случва един път на век “ и „ енергийния потрес “, породени от нахлуването на Русия в Украйна.

Прочетете повече:
Най-важните известия с един взор
Вижте дали сте по-добре или по-зле

Анализ: Есенно изказване за 2023 година

Прогнозите от Службата за бюджетна отговорност, оповестени след изказването, демонстрират, че налозите към момента са с наклонност нагоре - със следвоенен връх от 37,7%, който би трябвало да бъде доближат до 2028/29 година съгласно актуалните проекти на държавното управление. в по-високи данъчни групи, защото заплатите им се усилват.

Според OBR, до 2028/29 година замразените прагове ще доведат до близо четири милиона спомагателни служащи, които заплащат налог върху приходите – с още три милиона, преместени към по-високата ставка и 400 000 повече, плащайки спомагателната ставка.

Говори се, че господин Хънт е обмислял понижаване на налога върху приходите в есенния доклад, само че се счита, че той може да отсрочи това за бюджета за март идната година.

Запитан дали би употребявал тази опция да понижи налога върху приходите, той отговори: „ Ако е отговорно да го създадем, в случай че можем да го създадем без увеличение на заемите, тогава, несъмнено, като реакционер, бих желал да понижа данъчната тежест – само че ще го направя единствено по виновен метод и подобен, който не подхранва инфлацията след огромния триумф, който постигнахме в нейното понижаване на половина. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР