Хванаха недекларирани 25 000 евро на ГКПП Малко Търново. Контрабандната

...
Хванаха недекларирани 25 000 евро на ГКПП Малко Търново. Контрабандната
Коментари Харесай

Хванаха 25 хил. евро контрабанда на ГКПП Малко Търново

Хванаха недекларирани 25 000 евро на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново. Контрабандната валута е открита при инспекция на лек автомобил БМВ с румънска регистрация.

Колата е пристигнала към 22 и 15 часа вечерта на 22 февруари, в посока от България към Турция. Шофьорът на автомобила и неговият сателит са декларирали пред българските митнически чиновници, че не придвижват артикули, валута или валутни полезности за обявление. Те са прецизирали, че носят единствено дребни суми пари, които не подлежат на обявление.

При последвалата инспекция на автомобила и пасажерите, митничарите откриват първо 100 банкноти в купюри по 50 евро под стелката на шофьорското място. Друга пачка със 100 банкноти по 50 евро е открита в жабката на автомобила в плик, сред списания и документи. В раница с персонален багаж и в джобове на яке, оставено върху задната седалка, са открити други 15 000 евро в разнообразни купюри.

Общата сума от 25 000 евро е благосъстоятелност на водача на автомобила-румънски жител с адресна регистрация в град Констанца. Недекларираната валута с левова равноценност 49 000 лв. е конфискувана и предстои на лишаване в интерес на страната.

Срещу румънския жител с букви С.Т. е формиран акт за нарушаване на Валутния закон и Закона за митниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР