Хутите атакуват кораба Sea Champion, превозващ хуманитарна помощ за Йемен.

...
Хутите атакуват кораба Sea Champion, превозващ хуманитарна помощ за Йемен.
Коментари Харесай

CENTCOM: Хутите атакуват кораба Sea Champion, превозващ хуманитарна помощ за Йемен

Хутите нападат кораба Sea Champion, пренасящ филантропична помощ за Йемен. Бунтовниците хуси изстреляха две ракети по кораба Sea Champion, пренасящ филантропична помощ за Йемен. Това беше декларирано от Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) на страница X.

„ Хутите изстреляха две противокорабни балистични ракети по Sea Champion, плаващ под гръцки байрак товарен транспортен съд на Съединени американски щати, пътуващ за пристанище Аден в Йемен. Една от ракетите избухна покрай кораба, причинявайки леки вреди. Въпреки това екипажът продължи пътя си към крайната дестинация “, споделиха от командването.

Хутите са изострили високото равнище на потребности в Йемен

В изказването се отбелязва, че дейностите на хусите са изострили така и така високото равнище на потребности в засегнатия от спор Йемен, който остава една от най-големите филантропични рецесии в света, като близо 80 % от общото население се нуждае от филантропична помощ.

Преди това йеменските хуси нападнаха американски военни кораби с дронове в Червено и Арабско море. Хусите споделиха също, че са изстреляли няколко ракети по израелския транспортен съд MSC Silver в Аденския залив и също по този начин са блъснали цели в Ейлат в Южен Израел.

Източник: CENTCOM /Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР