Хунтата в Нигер отмени закон, имащ за цел ограничаване на

...
Хунтата в Нигер отмени закон, имащ за цел ограничаване на
Коментари Харесай

Хунтата в Нигер отмени закон, ограничаващ миграцията към Европа

Хунтата в Нигер анулира закон, имащ за цел ограничение на миграцията от Западна Африка към Европа, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на хунтата.
Законът, който направи нелегално превозването на мигранти през територията на Нигер, бе признат през май 2015 година, в миг, в който рекорден брой хора прекосиха Средиземно море от Африка за Европа. Притокът на мигранти сътвори политическа и филантропична рецесия в Европа, където държавните управления бяха подложени на напън да сложат завършек на миграцията.
Нигерската хунта, която пристигна на власт с прелом през юли, заяви през вчерашния ден по държавната телевизия, че е отменила закона в събота.
Хунтата преразглежда връзките на Нигер със западните страни, които осъдиха преврата. Освен това тя желае да си подсигурява по-голяма поддръжка вкъщи, в това число на пустинни общности в Северен Нигер, за които трафикът на хора е главен източник на прехранване.
Броят на мигрантите, преминаващи през Нигер, доста понижа през годините поради действието на анулирания закон, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР