Хуманитарен коридор за евакуацията на цивилни от обсадения пристанищен град

...
Хуманитарен коридор за евакуацията на цивилни от обсадения пристанищен град
Коментари Харесай

Русия отваря хуманитарен коридор за евакуация от Мариупол

Хуманитарен кулоар за евакуацията на цивилни от обсадения пристанищен град Мариупол разгласи Русия за през днешния ден. За на следващия ден ръководителят на украинския договарящ екип Давид Арахамия заяви продължение на диалозите с Русия.

Президентът Володимир Зеленски разяснява във видеобръщение от улиците на Киев, че договарянията с Русия не престават, само че към този момент са единствено „ думи без конкретика “.

Русия концентрира силите си в Донбас, съобщи Зеленски.

„ Преговорният развой продължава, само че за момента без конкретика. Говори се за хипотетично отдръпване на съветските сили от Киев и Чернигов - това не е евакуиране, а последстие от изтласкването на нашите сили “, сподели президентът на Украйна.

Генералният щаб на украинската войска счита, че Русия приготвя провеждането на референдум в завладения Херсон за отделянето на региона като „ самостоятелна национална република “.

Зеленски също е предупреждавал за опцията в Херсон да се приложи модела на разединение на Луганск и Донецк.

Русия е предложила на Украйна прекъсване на огъня в обсадения пристанищен град Мариупол от 10 ч. тази заран, с цел да бъде проведена евакуацията на цивилни. Това заяви генерал-майор Михаил Мизинцев пред организация Интерфакс.

Жителите на Мариупол могат да се придвижат до Бердянск и от там - до Запорожие, добави Мизинцев.

В Днипро под съветски ракетен обстрел е попаднал склад за горива, заяви ръководителят на градския съвет Микола Лукашук в обществената мрежа Телеграм. Няма информация за починали и ранени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР