Хулиганът, който е с обвинение за расистки прояви по време

...
Хулиганът, който е с обвинение за расистки прояви по време
Коментари Харесай

Брат близнак и без брада бил на стадиона и помахвал с ръка

Хулиганът, който е с обвиняване за расистки прояви по време на футболния мач България - Англия, въобще не е участвал на мача. Това твърди самият Цветан Генчев.

Съдът през днешния ден му наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, откакто изтече срокът от 72-часовото задържане.

Цветан Генчев е бил у дома, пред тв приемника - тезата бе доказана и от Димитър Генчев, брат на обвинения, който бил на стадиона. Братята са близнаци.

И пред публицисти Димитър Генчев удостовери своето наличие на стадиона. Заяви обаче, че служителите на реда го излъгали, че брат му Цветан Гечев си признал. Поседял малко в районното полицейско ръководство, след което му споделили да си върви.

Димитър Гечев през вчерашния ден бил в Столична дирекция на вътрешните работи на разпит и разпознал себе си на фотоси, защото брат му Цветан има брада. Той не познава очевидците, които са разпознали брат му Цветан. Димитър Гечев не знае и защо брат му има условна присъда.

За нацистките поздрави Димитър твърди, че " помахал с ръка " собствен другар от защитата. Димитър Гечев съобщи, че отишъл просто да си гледа мача и нямал нищо общо с другите хора с черни фланелки.

И бащата на момичето, което е другарка на Цветан Гечев, както и самото момиче бяха в съда за гледането на мярката за неотклонение. И двамата обаче приказваха импровизирано, единствено пред публицисти, като се разбра, че бащата ще бъде разпитан в понеделник. Той пък съобщи, че откогато е с щерка му, Цветан не е ходил на мач. Приятелката на Цветан се възпротиви приятелят й да бъде именуван от медиите рецидивист.

Защитата изиска да бъде разпитан братът на Цветан Гечев - Димитър, само че прокуратурата отхвърли това искане с мотив, че той към този момент е бил разпитван. Така Димитър въобще не застана пред съда, който пък одобри, че няма заплаха Цветан да се укрие, тъй като има непрекъснат адрес, само че има заплаха да извърши друго закононарушение " заради престъпното си правосъдно минало ".

Прокуратурата твърди, че разполага и с нужните доказателства за виновността на Цветан, като се базира и на свидетелски показания на Васил Маринов, Иван Йоцев, Радослав Маринов и на лицево-идентификационна експертиза, че точно Цветан Гечев е направил закононарушението.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен период. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР