Художествената гимнастика е не просто спорт, тя е съчетание от

...
Художествената гимнастика е не просто спорт, тя е съчетание от
Коментари Харесай

Защо да запишем детето си на художествена гимнастика?

Художествената гимнастика е не просто спорт, тя е комбиниране от артистичност, прелест и физическа устойчивост , което предлага голям брой изгоди за разрастващите се деца. Решението да запишете вашето дете на художествена гимнастика може да бъде едно от най-хубавите, които ще вземете за неговото физическо и прочувствено благоденствие .

Ето за какво:

1. Физическо развиване – художествената гимнастика е извънредно ефикасна за възстановяване на гъвкавостта, силата, скоростта, салдото и координацията. Тези умения са фундаментални освен за спорта, само че и за общото физическо здраве и положително положение.

2. Увереност и самокритика – децата, които практикуват художествена гимнастика, постоянно демонстрират нараснало самочувствие. Те научават полезността на усилието и удовлетворението от постигането на персонални цели, което е значима урок за живота.

3. Дисциплина и старание – този спорт изисква строга дисциплинираност. Децата учат значимостта на упоритата работа и самодисциплината, което им оказва помощ да се развиват както в спорта, по този начин и в академичната сфера.

4. Социални умения – присъединяване в художествена гимнастика предлага благоприятни условия за социализация и създаване на другарства. Децата се учат на отзивчиви умения и взаимопомощ, които са жизненоважни за личностното развиване.

5. Ментална устойчивост – спортът предизвиква развиването на централизация и устойчивост. Децата се учат по какъв начин да ръководят напрежението и да остават фокусирани върху задачите си, което е умеене, портативно във всяка сфера на живота.

6. Естетическо образование – художествената гимнастика съставлява хубав симбиоз сред спорт и изкуство, който предизвиква към музиката, придвижването и изразителната мощ на тялото.

7. Здравословен метод на живот – постоянните тренировки и участия в надпревари предизвикват деен и здравословен метод на живот от ранна възраст, който може да защищити от голям брой здравословни проблеми.

Записването на вашето дете на художествена гимнастика е инвестиция в неговото физическо и прочувствено богатство . Важно е да изберете подобаваща стратегия и треньор, които да дават отговор на самостоятелните потребности и ползи на вашето дете, с цел да му осигурите най-хубавата допустима стартова позиция в този извънреден спорт.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР