Хубавото време дава шанс набългарското Черномориеза късен летен сезон. Температурата

...
Хубавото време дава шанс набългарското Черномориеза късен летен сезон. Температурата
Коментари Харесай

Подходящо ли е Черноморието ни за почивка в края на септември

Хубавото време дава късмет набългарското Черномориеза късен летен сезон. Температурата на морската вода доближава 25 градуса, а доста хора избират това време от годината за своята лятна отмора.

В края на септември Южното Черноморие към този момент се посещава от летовници, които желаят да почиват надалеч от шума и навалицата. Цанка Йорданова от Пловдив идва за осма поредна година в „ Слънчев бряг “, с цел да употребява отпуската си.

„ Сега е по-спокойно, идвала съм когато е сезонът и хората са доста, повече деца има, по-трудно се почива. Аз съм почивала и август месец и ми е излизало някъде към 1000 лв., в този момент е 500 лв. “, споделя тя пред.

На същото мнение са и посетители от Сърбия, които са отседнали в хотел на първа линия вкурорта. Смятат, че септември е извънредно подобаващ за отмора на морето.

„ Тук почиваме за 25-ти път. Били сме в Хърватия, Черна гора, Египет, само че тук ни харесва най-вече. Хората са благи, учтиви. Септември месец и цените са по-добри. За двойна стая плащаме по 100 лв. дневно с включена храна “, споделя Ненат Тасич, екскурзиант от Сърбия.

Туристи, избрали да отседнат в къща за настаняване вместо на хотел, означават и минусите на късната лятна отмора. „ За страдание, към този момент в този интервал са затворени доста от заведенията. Даже търсихме през днешния ден на обяд, нямаше къде да хапнем “, споделя Ирен Димитрова.

Заетостта на един от хотелите е 70% в края на сезона.

„ Повечето от туристите ни са хора, които повтарят при нас. По-голямата степен това са хора, които са работили цяло лято и избират спокойна отмора, да няма доста деца. Имаме поляци, малко унгарци по-възрастни хора, имаме румънци, сърби. Нашият курорт „ Слънчев бряг “ е извънредно потребен за всички аудитории според от класациите на месеците “, разяснява Румен Мончев, притежател на хотел.

Татяна Гуджева от Украйна към този момент приготвя новогодишните си дарове на плажа.

„ Аз съм от Одеса и там морето е напълно друго. Дойдохме група дами на българското Черноморие, с цел да си починем и да се разсеем. Септември е бархетният сезон. А на мира започнах да приготвям и новогодишните дарове “, споделя тя.

Очакванията на хотелиерите са сезонът да се удължи доникъде на октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР