Хубавото на лятото, освен слънцето, е че можем да похапваме

...
Хубавото на лятото, освен слънцето, е че можем да похапваме
Коментари Харесай

Ако правите ТОВА, доматите ще бъдат двойно по-големи и сладки

Хубавото на лятото, с изключение на слънцето, е че можем да похапваме вкусни и натурални зеленчуци, отглеждани по природосъобразен метод. Ако имате къща, разполагаща с дворно пространство, то сигурно сте се замисляли за развъждането на домати.
Всеки градинар обаче знае, че развъждането на апетитен, огромен и благоуханен домат е обвързано с редица специфики, с които би трябвало да се съобразим. Не си мислете, че всичко е шанс и зависи от сорта, който сте избрали да посадите.
Днес ще разкрием тъкмо тези дребни ТАЙНИ, за които сме сигурни, че ще способстват реколтата ви да се удвои, а вие цялостен сезон да похапвате най-вкусните домати на света.

Как можем да се сдобием с огромни и сладки домати?
Няколко са главните неща, на които би трябвало да обърнем внимание, в случай че желаеме да имаме в градината си луксозни домати. Ето най-съществените от тях:
Почва
Запомнете, че в случай че желаете огромни и вкусни домати, би трябвало да им осигурите леко киселинна почва. За предпочитане е тя да бъде с с pH от 6.5 до 6.8. Бихте могли да употребявате pH тестер, с цел да прецените дали е нужно да добавяте нещо към почвата.
Засаждане
Най-добре отглежданите домати са тези, които биват засадени дълбоко. Това растение обича коренът да е колкото се може повече в дълбочина. Дори бихте могли да отстраните най-долните листенца и да покриете по-голяма част от стеблото с почва.

 Еликсир с коприва защищава доматите от заболявания Еликсир с коприва защищава доматите от заболявания
Копривата е извънредно потребна освен за здравето ни, само че и за доматите в градината. Просто би трябвало да знаете по какъв начин да я употребявате разу...
Торене
Доматите са фенове на естествената тор. Ако се чудите по какъв начин да ги подхраните, съветваме ви да заложите на яйчени черупки или смляно кафе. Гарантираме, че вашите растения ще се почувстват чудесно от тези добавки.
Поливане
Разбира се, поливането е пиедестал, стане ли въпрос за развъждане на домати. Не е загадка, че растенията обичат влагата. Съобразете се с дъждовете и тяхната периодичност. Не оставяйте почвата изцяло суха и освен това за дълъг интервал от време.
Спазвайте тези правила и сме сигурни, че доста скоро ще се радвате на големи, вкусни и ароматни домати, които с приятност да похапвате!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР