"Хубаво е да помислите дали не е редно Кошлуков да

...
"Хубаво е да помислите дали не е редно Кошлуков да
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: СЕМ да помисли дали не е редно да уволни Кошлуков предсрочно

"Хубаво е да помислите дали не е редно Кошлуков да бъде уволнен предварително "

С тези думи Тошко Йорданов завърши срещата на Съвета за електронни медии (СЕМ) с Комисията по медиите и културата в Народното събрание, осведоми

Съвет за електронни медии беше поканен, с цел да му бъдат показани нарушаванията при избора на Емил Кошлуков за общоприет шеф на Българска национална телевизия, както се виждаше от дневния ред на комисията. На поканата се отзоваха Соня Момчилова и Галина Георгиева от съвета, както и основната юристка на Съвет за електронни медии.

Йорданов изброи пред тях нарушаванията при избора на Кошлуков, както и други, направени по време на ръководството му.

По думите му е имало подозрения за нередности още когато стартира изборът на Кошлуков. Йорданов уточни дипломата за висше обучение на тв шефа, както и стажа му в тв "Алфа ".

Когато се явява на състезанието, Кошлуков дава дипломата си от университета в Санта Барбара, Калифорния, Съединени американски щати. Йорданов изясни, че дипломата е за бакалавър, а тригодишното обучение у нас не се считало доста за висше.

Останалите нарушавания на Кошлуков ръководителят на парламентарната комисия е видял в отчет на ДАНС, обвързван с хакерската офанзива против Българска национална телевизия през март, в отчет на ОССЕ за нарушавания при отразяването на изборите и в решение на съда, с което Българска национална телевизия е наказана от създатели на сериала "Под прикритие " за нарушение на авторските права.

Йорданов прикани членовете на Съвет за електронни медии да прочетат отчета на ДАНС - "качете се горе и го прочетете ", защото той не можел да каже обществено какви са нарушаванията, тъй като отчетът бил конфиденциален.

Така най-после посъветва Съвет за електронни медии да приключи предварително мандата на Кошлуков, който изтича при започване на юли. Според медийния закон това може да стане при минимум три нарушавания на самия закон от страна на генералния шеф.

"Ние нямаме право да пожелаваме документи от Национална агенция за приходите, нито имаме достъп до отчета на ДАНС, тъй като нямаме достъп до класифицирана информация ", отговори задочно Бетина Жотева, ръководител на Съвет за електронни медии, потърсена от "24 часа " за коментар.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР