Хубавите неща никога не са закъснели. Най-краткият път към мира

...
Хубавите неща никога не са закъснели. Най-краткият път към мира
Коментари Харесай

Петро Порошенко коментира решението на България за военна помощ за Украйна


" Хубавите неща в никакъв случай не са закъснели. Най-краткият път към мира в Европа е снабдяването на Украйна с оръжия ". Това съобщи петият президент на Украйна пред БТВ по повод решението на България да предостави военна помощ на страната му.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8018
Реакцията идва минути след гласуването в София. 

" Хубавите неща в никакъв случай не са закъснели. Най-краткият път към мира в Европа е снабдяването на Украйна с оръжия. Тази съветска експанзия е освен против Украйна. Това е експанзия против Европа и света. Това не е единствено помощ за Украйна, само че и инвестиция за вашата българска и европейска сигурност ", сподели, президент на Украйна от 2014 до 2019 г. 

Той се обърна и към съперниците на решението за помощ.

" И за какво е толкоз значимо в този момент да дадете оръжие на Украйна? Защото това е най-прекият път към мира в Европа. В противоположен случай ще продължим да бъдем изнудвани, посредством експанзия, посредством превръщането на енергийните източници в оръжие, посредством доставките на храна, посредством нуклеарни закани, посредством газ, нефт и електричество. В тази обстановка единственият метод да спрем това изнудване са няколко рекомендации – не вярвайте на Путин. Сега за тази, доста дребна част от българския парламент, която към момента разчита на него - не се опасявайте от Путин ", добави Порошенко.

В този миг Украйна се нуждае от съвременни системи за защита, изясни той.

" И в тази обстановка най-важното за нас са противовъздушна, антидрон систематична и бойна авиация ", сподели Порошенко.

Петият президент на Украйна изрази вяра, че днешното решение на българския парламент ще бъде подкрепено и от президента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР