Хубавата новина е, че нашето Слънце не е стара звезда. То

...
Хубавата новина е, че нашето Слънце не е стара звезда. То
Коментари Харесай

Слънцето ще изгасне след 5 млрд. години

Хубавата вест е, че нашето Слънце не е остаряла звезда. То ще почине след доста години и учените дори знаят по кое време.
Предсказването на гибелта на звездата не е лесна работа и не можете просто да кажете датата. Проблемът е, че към този момент леко сме изследвали процесите на повърхността на огненото кълбо, а вътрешността му е обект на нашите теоретични знания. 

Учените обаче са определили няколко основни точки за бъдещето на Слънцето, в това число края на сегашния му витален цикъл.

Докато до цялостната гибел на Слънцето остават трилиони години, някои учени считат, че актуалната фаза от виталния цикъл на Слънцето ще завърши след 5 милиарда години . Това е сериозната точка - в този миг солидната звезда в центъра на нашата система ще изяде по-голямата част от водородното си ядро. Така в действителност Слънцето, както го познаваме, ще почине.

Тогава Слънцето ще се трансформира в червен колос. Той ще спре да генерира топлота посредством нуклеарен синтез. Ядрото ще стане несигурно. Тогава Слънцето ще се разшири и ще погълне Меркурий и Венера. Това ще бъде пагубно време и за нашата планета - суровите слънчеви ветрове ще ударят Земята, лишавайки я от магнитното поле, което основава нейната атмосфера.

Това ще бъдат ужасни дни за живота на Земята. Но най-вероятно по това време на планетата ни към този момент няма да има хора. Учените споделят, че бъдещето на Земята е тъмно. Може би по тази причина доста хора се концентрират върху галактическите пътувания и ни водят на други планети.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР