Huawei планира да продава 5G смартфони на половината от цената,

...
Huawei планира да продава 5G смартфони на половината от цената,
Коментари Харесай

Huawei обеща наполовина по-евтини 5G телефони от конкурентните

Huawei възнамерява да продава 5G смарт телефони на половината от цената, на която съперниците продават своите аналогични устройства. Компанията възнамерява да пусне на пазара телефон, поддържащ новите супер бързи мрежи, още тази година. Той ще се продава за 600 $, излиза наяве от думите на Питър Жоу, основен маркетинг шеф на китайската компания, който даде изявление за Financial Times.

Според него цената ще падне още през 2020 година „ Някои хора споделят, че може да забележим 5G смарт телефони за 300 $ и мисля, че това е доста значимо “, разяснява той.

Подобна цена ще даде опция на Huawei съществено да подбие конкуренцията, чиито оферти се чака да са двойно по-скъпи. Samsung Galaxy S10 5G, да вземем за пример, се чака да коства над 1 200 $.

Що се отнася до Apple, американският колос още не е представял 5G телефон. Не е споделил и по кое време се чака да пусне подобен, още по-малко пък каква ще е цената му. Очаква се това да се случи през 2020 или 2021 година

Миналата година Huawei съумя да изтласка Apple от второто място по брой световни продажби. Сега задачата е не просто да задържи позицията си, а да нападна върха, където сега е Samsung.

Китайският производител жъне триумфи на международната сцена, макар че ѝ неразрешено да продава на пазара в Съединени американски щати да вземем за пример. Компанията се сблъсква и с остри рецензии поради подозрения, че телекомуникационното ѝ съоръжение крие рискове за сигурността./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР