Huawei е вторият най-голям производител на смартфони в света, след

...
Huawei е вторият най-голям производител на смартфони в света, след
Коментари Харесай

Huawei, Apple, Samsung и коя компания продаде най-много смартфони през 2019 г.

Huawei е вторият максимален производител на смарт телефони в света, откакто компанията е съумяла да продаде повече от устройства от Apple през 2019 година

Това оповестиха организациите Canalys, Strategy Analytics и Counterpoint Research, като съгласно техни калкулации китайският телекомуникационен колос е продал към 240 милиона смарт телефони през миналата година.

60% от тези продажби идват от Китай, където отсъствието на Гугъл приложения не е от голяма важност за потребителите, какъвто е казусът на запад.

Това е растеж от 17% по отношение на 2018 година, който щеше да е още по-голям, в случай че държавното управление на Доналд Тръмп не бе наложило търговски рестрикции върху партньорствата на американски компании с Huawei, споделят от Canalys.

В последната четвърт на 2019 година Apple е била компанията с най-вече продажби на телефони, достигайки малко над 70 милиона продадени устройства, като общата численост на продажбите за цялата година е малко под 200 милиона.

Samsung обаче продължава да има удобна преднина пред съперниците си с съвсем 300 милиона продажби.

От Counterpoint Research плануват, че Huawei ще продължи да пораства макар наложените забрани, само че е допустимо да поеме огромен удар в главния си пазар поради икономическите резултати на разпростиращия се ковид. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР