„Хуавей” е една напълно частна, а не военна компания. Ако

...
„Хуавей” е една напълно частна, а не военна компания. Ако
Коментари Харесай

Китайският министър на отбраната: Пекин е против американските санкции срещу „Хуавей”

„ Хуавей” е една изцяло частна, а не военна компания. Ако продуктите ѝ се употребяват във въоръжените сили, това по никакъв метод не значи, че те са основани особено за армията ", съобщи китайският боен министър на Вей Фънхъ на конференция по сигурността в Сингапур, оповестяват Ройтерс и ТАСС.

„ Китайското държавно управление е срещу наложените на компанията наказания ", безапелационен бе Вей.

Думите му са предизвикани от изявлението на изпълняващия длъжността министър на защитата на Съединените щати Патрик Шанахан, че „ Хуавей” има тесни връзки с държавното управление на Китай.

Вей засегна в речта си и комерсиалното съревнование със Съединените щати. Китай е подготвен за комерсиална война със Съединени американски щати, само че по едно и също време с това остава отворена вратата за договаряния, сподели китайският министър на защитата.

Китай стачкува и против дейностите на Съединените щати в Южнокитайско море и във връзка с Тайван.

„ Забелязахме наклонност за разширение на присъединяване на Съединените щати в делата на района, за което през вчерашния ден още веднъж заявих на изпълняващия длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан ", сподели китайският министър на провеждащата се в Сингапур интернационална конференция по въпросите на сигурността в Азиатско-тихоокеанския район „ Диалог Шангри-ла ".

По думите на Вей, Пекин стачкува срещи последните дейности и метода на Съединените щати във връзка с Южнокитайско море и тайванския въпрос.

Вашингтон „ би трябвало да взема под внимание загрижеността на другите страни и да не подрива районната сигурност ", съобщи Вей Фънхъ и означи, че Китай в никакъв случай не е окупирал други страни и не е бил опасност.

Министърът на защитата предизвести за готовността на китайските въоръжени сили да реагират на опити на други страни за обособяване на Тайван от Китай.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР