Хуан Карлос Фереро определено е един от нaй-ярките иcпaнcки тениcиcти

...
Хуан Карлос Фереро определено е един от нaй-ярките иcпaнcки тениcиcти
Коментари Харесай

Хуан Карлос Фереро: Алкарас има съвсем реален шанс да спечели титлата в Маями

Хуан Карлос Фереро несъмнено е един от нaй-ярките иcпaнcки тениcиcти от близкото минaло. След като приключва публично професионалната си кариера, някогашният международен №1 стартира да cе зaнимaвa уcилено c треньорcкa дейноcт. В момента Фереро е ментор на избрания за най-обещаващ и надарен млад играч в АТР Тура - Карлос Алкарас.

2022-ра е най-успешната досега година в кариерата на младежа Алкарас. След купа на АТР 500 турнар в Рио, той доближи до полуфинал в Индиън Уелс, а по-късно през днешния ден ще излезе в спор за място на финала в друго Мастърс събитие - Miami Open. Преди мача с Хуберт Хуркач наставникът на Алкарас Фереро даде изявление, в което разяснява взаимната си работа със международния номер 16, възможностите му за успех в Маями, както и отношението му към спорта. Ето какво тъкмо показа той:

" Най-важната съставна част за триумфа на всеки състезател е да има съгласие сред него и треньора му. Смело мога да кажа, че нашата несъмнено е такава. Ние преди всичко сме другари, а по-късно сътрудници. След като Карлос завоюва купата в Рио бяхме щастливи, само че го предизвестих, че би трябвало да остане крепко стъпил на земята и нито за миг да не визия да работи също толкоз настойчиво, колкото и до момента. За благополучие, той постъпи тъкмо по този начин.

Мисля, че Алкарас има напълно действителен късмет да завоюва купата в Маями. Карлос сега демонстрира впечатляваща игра, а от физическа позиция е също на високо равнище. Той се усеща удобно против играчи, които, също като него, обичат бързия и нападателен тенис, какъвто е идващият му противник Хуркач. Сервисът на поляка е нещо, за което би трябвало да сме доста деликатни. Ако Карлос успе да обезвреди този съставен елемент от тениса на противника, финалът му е в забрадка вързан.

Алкарас постоянно е бил специфичен състезател. Още като дете притежаваше мощен темперамент и непрекъснато се опитваше да развива играта си, стремеше се всеки ден да бъде по-убедителен на корта от предходния. Бях уверен, че има капацитет да бъде един от най-хубавите в спорта и това към този момент се случва. На неговата възраст е елементарно да се поддадеш на егото си и на медийното внимание, само че той е същото земно момче, с което се срещнах преди няколко години " - приключи Фереро.

Източник: Essentiallysports

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР