Хроничното недофинансиране на пътния сектор влошава състоянието й и в

...
Хроничното недофинансиране на пътния сектор влошава състоянието й и в
Коментари Харесай

АПИ иска скоростно въвеждане на ТОЛ системата

Хроничното недофинансиране на пътния бранш утежнява положението й и сега над 6000 км третокласни пътища, какъвто е пътя Подкова-Кукуряк-Токачка, се нуждаят от ремонт, оповестява АПИ.

Затова е значимо колкото се може по-скоро да бъде построена и въведена тол системата, която ще разреши в ремонта и поддържането на републиканските пътища през идващите години да се влагат доста повече средства.

АПИ изясняват, че близо 1 млн. лв. по предварителни планове са нужни за ремонтно-възстановителни действия на 29 км от третокласния път III-592 Подкова-Кукуряк-Токачка.

Пътят е построен преди повече от 40 години с понижен габарит в избрани сектори, а последният му главен ремонт е юридически през 1982 година През годините секторът е поддържан с разполагаемия бюджет по програмата за настоящ ремонт.

АПИ търси и преглежда благоприятни условия за възстановяване положението на третокласната пътна мрежа.

В началото на септември, Регионалната комисия в Народното събрание даде зелена светлина на въвеждането на тол системата, приемайки на второ четене промени в Закона за придвижване по пътищата.

За осъществяване на функционалностите по ръководство и надзор на системата е планувано в организацията да се сътвори ново структурно звено - Национално тол ръководство.

Предвиждат Агенция " Пътна инфраструктура " да подписва контракти с търговци, които желаят да правят активност по събиране/инкасиране на вземания за такси за прилагане на платената пътна мрежа, като изискванията на които следва да дават отговор ще бъдат авансово оповестени и общовалидни за всички, които желаят да сключат контракт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР