Хроничните незаразни болести са основната причина за смърт и намалена

...
Хроничните незаразни болести са основната причина за смърт и намалена
Коментари Харесай

Хроничните незаразни болести – основна причина за смърт у нас


Хроничните незаразни заболявания са главната причина за гибел и понижена работоспособност за българите. Това демонстрира утвърденият от държавното управление годишен отчет за положението на здравето на жителите.

Най-голям отрицателен дял имат заболяванията на органите на кръвообръщението, включително мозъчносъдовата болест и злокачествените болести. Те образуват най-големия дял от по този начин наречената предотвратима смъртност, която годишно лишава живота на над 20 000 души у нас.

Прилагането на целенасочени политики във връзка с тези съществени групи болести може да докара до обилни усъвършенствания на самостоятелното и публичното здраве. Тяхната съществена характерност е директната им обязаност и повлияност от факторите на външната среда и метода на живот, се споделя в отчета, който проучва здравното положение на българите през 2016 година

Той хвърля изясненост върху осъществените действия и разходваните средства за осъществяване на главните цели и задания в региона на опазването на здравето. Документът преглежда осъществяването на Националната здравна тактика 2020 за 2016 година, въвеждането на Национална здравна карта и други. В него има информация за регламентирането на интегрираните здравно-социални услуги за деца и възрастни, които да се реализират от лечебни заведения, както и измененията в регулацията на лекарствения бранш, които доведоха до усъвършенствано ценообразуване, договаряне на отстъпки и въвеждане на оценка на здравните технологии.
Свързани публикации.. Oще 6 дни грипна почивка в област Ямбол 0 Лекарствата за редки заболявания ще са без социална поръчка 0 Безработни ще дават по 20 лева и 40 ст. на месец за здравни вноски 0

Данните за здравното положение на популацията като цяло демонстрират трайни усъвършенствания, свързани с понижаване на смъртността и заболеваемостта, изключително в младите възрастови групи. България към момента изостава в относителен проект по доста от средноевропейските индикатори, само че са открити и трендове за динамично усъвършенстване на индикаторите.

Резултатите от дейностите по Националната здравна тактика 2020 година

през първата година от нейното деяние са позитивни, оповестяват от държавната осведомителна работа.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР