Христомир Куманов, който в понеделник беше бит от сина на

...
Христомир Куманов, който в понеделник беше бит от сина на
Коментари Харесай

Фелдшерът Христомир Куманов: От Нова година ще имам спокойна работа

 Христомир Куманов, който в понеделник беше обичай от сина на пациентка с високо кръвно във варненското село Каменар, сподели, че откакто напусне системата на Спешна помощ, отива на борсата и от Нова година ще има спокойна и сигурна работа, съобщи Българска национална телевизия.

 

Фелдшерът от Спешна помощ сподели, че в дома на пациентката си в с. Каменар бил посрещнат с обиди на български и ромски език.

" Реших да се върна, тъй като знам, че казусът не е незабавен и да потърся подпомагане от полиция да няма експанзия и побоища над мен. Ромът стартира да ме блъска и да ме наскърбява. Аз влязох, прегледах майка му, премерих ѝ кръвното, сложих ѝ мускулно инжекции ", обасни Христомир Куманов.

На място е дошъл полицейски екип.

" След като завърших с тях отидох във второ районно ръководство и подадох тъжба. Това е второто посягане против мен. Напускам системата на Спешна помощ. Отивам на борсата и от Нова година ще си имам сигурна, спокойна и добра работа ", добави медикът.

" Никой не е нападал. Просто аз се карах с него. Едва дишах, от през вчерашния ден насам виждаш какво ми е ситуацията. Той ще ме наскърбява, ще ми споделя " роми "! Какви са тия лекари! ", споделя пред кореспондент на медията пациентката Елисавета Демирева.

 

Фелдшерът добави, че не е имал други проблеми в Каменар и с тази пациентка. Проблемът бил индивидът, който го е посрещнал - нейният наследник.

" Изключително противен и обезпокоителен случай. Аз до оня ден бях относително спокойна, тъй като нямаше подобен случай с физическо посягане над наш чиновник. За страдание се случи. Макар и да са редки тези произшествия с физическо принуждение, словесните офанзиви, вербалното принуждение са всекидневие в нашата работа ", разяснява Мая Рашева, шеф на Спешна помощ - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР