Христо Стоичков започна програмата по представянето на „Историята“ сред децата.

...
Христо Стоичков започна програмата по представянето на „Историята“ сред децата.
Коментари Харесай

Христо Стоичков изнесе лекция на децата в Чикаго

Христо Стоичков стартира програмата по представянето на „ Историята “ измежду децата. Камата дойде в ранни зори в българското учебно заведение, а над 400 малчугани го чакаха. В ръцете си Стоичков носеше Златната топка, най-големия самостоятелен приз във футбола. “Всички ще получите подпис и всички ще пипнете топката”, стартира най-големият български футболист.

До него на сцената застана Шефкет Чападжиев, един от най-уважаваните българи в Съединени американски щати. Именно той имаше привилегията за първа персонална фотография с топката. След това Камата изнесе едночасова лекция на децата и родителите им. Разказа за футболните си години и за сегашната си работа в телевизионния колос “унивижън”.
 “На последното международно първинство в Русия победихме всички малките екрани - сподели Стоичков. - Най-гледани бяха нашите документални филми. Важното е, че съм благополучен, че работя в тази телевизия и върша изявленията с най-известните хора във футбола. До мен работят величия като Иван Саморано, като Феликс Фернандес. Но аз съм част от един неповторим екип от девойки и момчета, без които не можем. Аудиторията ни постоянно е на 100 милиона фенове и всички сме горди с тях. Започнах с контракт за четири години, а неотдавна подписах нов за още четири.”
Стоичков беше посрещнат от облечени с родни носии деца. А първо по остаряла българска традиция отчупи от питка със сол и мед.
 Шефкет Чападжиев също описа на препълнената зала по какъв начин се е срещнал със Стоичков и по какъв начин е пристигнал в Съединени американски щати преди 56 години. Кавалерът на „ Златната топка “ разгласи, че с Мистър Чап ще е първата фотография със „ Златната топка “, тъй като точно в Чикаго и с негова поддръжка България реализира първа победа на международно състезание – 4:0 над Гърция през 1994 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР