Христо Сираков, който почина внезапно след тежък инсулт, вследствие на

...
Христо Сираков, който почина внезапно след тежък инсулт, вследствие на
Коментари Харесай

Христо Сираков умря разорен, държанките му го изоставиха на смъртния му одър

Христо Сираков, който умря ненадейно след тежък инсулт, в резултат на прекаран Ковид-19, си е отишъл изцяло опустошен. Въпреки че имаше славата на милионер, харчещ разточително по мадами и шумни купони, в последните 2 години баровеца е имал съществени финансови усложнения. Именно те са станали и повода за сърдечните му несгоди, научи HotArena.

„ Христо нямаше никакви пари, беше заседнал в задължения. Непрекъснато го натискаха да връща взети заеми. Това го стресира, стартира да подвига кръвно. Претърпя няколко сърдечни интервенции в последните години. Сърцето му не устоя на паниките ”, споделя пред „ Уикенд ” човек от близкото му обграждане.

Истината е, че банкрутът от дълго време чукаше на вратата на известния бонвиван, а част от компаниите му бяха запорирани от арбитър реализатор. Проблемите са налегнали Христо Сираков още от 2007 г.  Подмамен от взрива, който претърпява строителния отрасъл, плейбоят взема решение да се втурне да влага. Тогава неговата строителна компания „ Университетско издателство Билд “ тегли банков заем в размер на 1,8 млн. евро. Скоро по-късно обаче балонът се спука от международната икономическа рецесия и предприемачът прекрати вноските. През 2010 с изключение на „ Университетско издателство Билд “, правосъден запор е натрапен и върху още две негови компании „ Оф Шор “ и ПМБГ. Три години по-късно Стоте манекенки тегли още един огромен заем – от 2 млн. евро. Той към момента не е погасен.
Останалите му бизнес инициативи, с които сякаш се занимаваше Сираков — произвеждане и търговия на яхти, импорт на мебели и вино от Италия, също бяха пред банкрут. Габровската кожена фабрика „ Димитър Благоев “, благосъстоятелност на предприемача, пък затвори порти заради липса на поръчки. В последните месеци Сираков водел напрегнати договаряния да му провиснал следващия заем от 800 000 лв., само че работата се закучила.

Столичният безгрижник и издател на „ Плейбой ” Христо Сираков угасна от инсулт на 64-годишна възраст . Преди 3 месеца той прекарал Ковид-19 и съгласно осведомени, си е отишъл след затрудненията от подлия вирус.  В средата на септември 64-годишният бонвиван получи инсулт и се размина на косъм от съдбовния край. Ицо стоте манекенки бил в трескава подготовка за новия конкурс „ Мис Плеймейт ”, когато ненадейно се почувствал зле. По-голямата част от изключителното състояние той прекарал на вилата си в Щъркелово гнездо, само че все пак съумял да се болести с ковид. Предполага се, че инсултът е настъпил като разследване от рисковата вирусна зараза. Медици към този момент сигнализираха за рисковите затруднения, породени от ковид. Установено било, че при пациентите, прекарали Ковид-19 се появявали кръвни съсиреци, които предизвиквали инфаркт, инсулт и органна непълнота. 

Бизнесменът бил откаран в болница, където последвала животоспасяваща интервенция, която траяла няколко часа. Направена му била намеса за разширение на стеснените кръвоносни съдове със стент, с цел да се възвърне мозъчната му активност.

Около болничното легло на българския Хю Хефнър през последните дни от живота му нямало и помен от многочислените плеймейтки и манекенки, които гравитираха към него. Единствено 16-годишният му наследник Кристиян от манекенката Ирен Онтева го посещавал, както и малко на брой най-близки другари. Първата му брачна половинка Мария и 22-годишната им щерка Анна-Мария поддържали връзка с лекарите по телефона, защото живеели във Флоренция.

„ Операцията е била доста тежка. Молим се за Христо, нека се оправи! Много пъти ориста е доказвала, че него Господ го обича, нека и този път се размине с най-лошото ”, откровено се надяваха в обкръжението на плейбоя.

Инсултът не е първото му съществено здравословно тестване. Преди години Сираков прекара и инфаркт. Освен това имаше и проблеми с кръвното. Затова околните му в този момент били извънредно обезпокоени и насочат горещи молебствия за бързото му възобновяване и връщане към естествения му темп на живот. След инфаркта, който претърпя обичаният на миските плейбой се пошегува, че положението му е предизвикано от виагра, защото към този момент му се налагало да взема от синьото хапче. Заради шегата на Ицо стоте манекенки, откакто получи инсулт още веднъж плъзнаха клюки, че е злоупотребил със секс стимуланти. Един от най-близките му другари – писателят Любен Дилов-син обаче е безапелационен, че Сираков в никакъв случай не е взимал виагра, тъй като не му е била нужна.

През 1982 година умъртви единственият наследник на Въло Радев

Освен с блестящата страна на живота, името на Христо Сираков се свързва и с два злокобни автоинцидента, при които умират хора. Сред опечалените е писателката Милена Фучеджиева. Милена един път е разказвала за жестоката злополука през 1982 година, в която умира бащата на детето й, годеникът й Ради Вълов, единствен наследник на огромния режисьор Въло Радев. С ладата, карана от общия им другар Христо Сираков, се забиват в крайпътен дирек покрай Луковит. За този случай младия тогава Христо не е лежал нито ден в пандиза, а просто отпътувал за Италия и всичко се потулило.
26-годишният тогава Христо убива возещият се до него Ради. На задната седалка е 19-годишната Фучеджиева, която носи в утробата си бъдещото им дете Радина. От мощния удар Милена е натрошена, със смачкани черва, само че оцелява и тя, и нероденото й дете. Ужасът обаче я преследва и в Съединени американски щати, където сценаристката бяга от ужасяващия спомен малко след 1989 година

Години след нещастието двамата се засичали на доста места, само че не си проговорили нито един път. Сираков изискал амнистия от Милена за това, което й е предизвикал, само че по този начин и не схванал дали я е получил. „ Нейно право е да ме упреква. Мъката е за двама, и моя, и нейна. А и на тяхното дете също. И аз съвсем бях умрял. Бил съм в безсъзнание. Баща ми ни взе с хеликоптер, само че за жалост Ради не устоя. Аз бях 17 дни в кома в реанимацията в „ Пирогов ”, споделял е бохемът.
След като убива в злополука единственият наследник на Въло Радев, Сираков предизвиква гибелта на пътя на още един човек.. Този път е съден и лежи в пандиза, въпреки и единствено две години.

Отгледал 3 деца, само че единствено две са биологични

Христо Сираков бил едвам на 3 години, когато родителите му се развели. Отгледан е от майка си Здравка, която е ортодонт по специалност. Баща му Христо бил представител на френска самолетна компания, само че в никакъв случай не е прекъсвал връзката със сина си. Затова държал да има същата мощна връзка и със своите деца.
„ Анна-Мария е най-прекрасното момиче, което съм виждал. Кристиян е моето умалено копие ”, разказвал е за двамата си наследника предприемачът. Той обаче е разкривал, че в действителност има три деца. Първата му брачна половинка Мария Бешлиева имала щерка – Денница, която се появила в живота на Сираков, когато била на 11 години. Той я отгледал и се грижел за нея като за свое дете. Заради Христо топманекенката по времето на соца Мария зарязала първия си брачен партньор. В припадък на признание Сираков е признавал, че е бил правилен брачен партньор в продължение на 12 години. Дори не излизал на открито без жена си. Бизнесменът бил доста горделив, когато доведената му щерка Денница приключила дипломация в университета във Флоренция.

Сираков е на 42 години, когато се родила общата им дъщеря Анна-Мария. Двамата живеели в Италия от 1990 година, а момиченцето се родило на 11 август 1998 година в София. Анна-Мария обаче се появила на бял свят с проблеми в кръвта. Тогава татко й потърсил за помощ починалата ясновидка Вера Кочовска. Тя пък го изпратила при прочут професор в столицата, който поел пеленачето, сменил кръвта му и го избавил. Миналото лято предприемачът разгласява фотография в обществените мрежи със своята пораснала щерка. Сираков сподели какъв брой се гордее с нея. „ На тати детенцето! ”, разчувства се той под фрагментите от университет в Лондон.
Синът му Кристиян е от връзката му с манекенката Ирен Онтева. Също като сестра си и той се ражда със здравословен проблем. Идва на бял свят в осмия месец. Синът на Сираков прекарва цялостен месец в реанимацията до момента в който се стабилизира. Въпреки че се разделя с майка му Ирен още преди бебето да навърши годинка, татко и наследник постоянно прекарват времето си дружно – карат дружно ски, мотори, лодки и коли. Разводът на бохема с манекенката пък бе пъстър със кавги. Двамата нямаха брак, само че се съдеха за настойничество над Кристиян. Сираков завоюва делото, само че великодушно отстъпи родителските права на Ирен.
Преди година Христо Сираков направи самобитна равносметка на персоналния си живот, който обилно е посипан с манекенки. „ Това, че съм имал две дами – манекенки, от които имам деца, не ме прави извънреден фен на манекенките. Преживял съм доста нещастия и ужасни неща – произшествия, стихии в намерено море, корабокрушения, загуба на родител, и не съм от тези татковци, които желаят децата им да станат световноизвестни, желая моите наследници да бъдат щастливи и да имат естествен стойностен живот, нищо повече ”, изповядваше се предприемачът.

Търсиха му жена в „ Милионер търси брачна половинка ”

През последните години името на Христо Сираков се свързваше с най-известните плеймейтки у нас, а в любовното му тефтерче са записани имената на известни и безизвестни хубавици. Въпреки славата си на Дон Жуан, преди 9 години Сираков взе участие в риалити формата на ТV7 „ Милионер търси брачна половинка ”. Бизнесменът бе основен воин в сантименталното риалити, а феновете имаха опция да се срещнат от близко с известният Дон Жуан. В него бохемът бе показан като прочут и богат мъж, с огромно семейство и положителни другари. Човек, който има всичко, което може да се купи с пари, само че няма до себе си жена, почтена за обичта му.
В продължение на два месеца кандидатките за сърцето и джоба на Сираков се надпреварваха да му се харесат. В предаването присъединяване взеха и майката на предприемача Здравка Нанова и неговият пастрок – Божан Христов. Те описаха за детството на своя наследник. Майка му го разказа като слънчево дете, доста ведро и предостатъчно от живота. Всички го обичали и макар че бил доста своеволен и имал неприятности в учебно заведение, той постоянно успявал да я разсмее, описа майка му Здравка. Тя добави, че Христо доста обичал децата си и бил извънредно грижлив татко. Сираков също описа забавни истории както от своето детство, по този начин и от живота, за фамилията и бизнеса си. Той показа коя е най-голямата му обич, а точно първата му брачна половинка Мария, от която има щерка и с която е бил най-щастлив. Зрителите се срещнаха и с дребния наследник на предприемача – Кристиян. „ Двете деца плачат, когато се разделяме и сърцето ми се къса ”, прям бе Христо Сираков, когато описваше мощната връзка с децата си.

Главният воин в любовното риалити „ Милионер търси брачна половинка ” разкри за какво е приел предизвикването да взе участие в него. Той считал, че е постигнал доста в живота си, само че след дълги опити да откри брачна половинка, е решил да се съгласи с концепцията, родила се по време на неналожителен другарски диалог. Според него дамата, която ще завоюва сърцето му, би трябвало да има добродетели, да бъде красива и с възприятие за комизъм. Искреността и грижата за другия са най-важните неща в една връзка и в едно семейство, безапелационен бе Сираков.
Той сподели къщата в Щъркелово гнездо, в която прекарва свободното си време през почивните дни, офиса си, жилището, където се прибира след тежък работен ден, както и къщата, където ще посрещне неговите избранички от шоуто. На финала предприемачът си избра 20-годишната брюнетка Елена Рашева, само че тя не получи от него нито годежен пръстен, нито предложение за брак.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР