ХРИСТО ПРОДАНОВ е роден през 1977 г. в Панагюрище. Завършил

...
ХРИСТО ПРОДАНОВ е роден през 1977 г. в Панагюрище. Завършил
Коментари Харесай

БСП ще е гарант и стълб на стабилност

ХРИСТО ПРОДАНОВ е роден през 1977 година в Панагюрище. Завършил е Минно-геоложкия университет, компетентност минен инженер. Има магистърска степен по промишлен мениджмънт. Бил е ръководител на районен съд на Българска социалистическа партия в столичния регион " Триадица ". Зам.-председател на Горско стопанство на Българска социалистическа партия в София. Народен представител от " Българска социалистическа партия за България " в 46-ото Народно събрание, зам.-председател на парламентарната група. Владее британски и съветски език.

– Г-н Проданов, кой е главният конкурент на Българска социалистическа партия на тези парламентарни избори?

– Българска социалистическа партия постоянно е била поредна в своите дейности. Пет години сме единствената и очевидна съпротива на ГЕРБ, борим се против модела, който те сътвориха. ГЕРБ са виновни за положението, в което се намираме сега, а точно – да сме на първи места по всички отрицателни ранглисти в Европа. Търсим разговор с другите партии, които заявяват, че са против модела, с който се борим от години.

– Каква предизборна борба очаквате измежду водачите на листи в София във вашия регион – 23 МИР?

– Водачите на листи в София от всички партии са добре познати на обществото. Иска ми се борбата да бъде учредена на спор за хрумвания, дела и политики, а не въз основата на компромати. Обществото се умори от езика на омразата и дребните политически боричкания. За нас най-важно е добруването на българския народ и ще поставим всички старания, с цел да убедим гласоподавателите, че Българска социалистическа партия е политическата мощ, която може да изведе България по пътя на развиването и просперитета.

– Какви качества имат социалистите от листата на Българска социалистическа партия?

– Кандидатите в листите на Българска социалистическа партия са образец за последователност. Имаме изтъкнати опитни експерти, както и млади, добре образовани хора, експерти във всички области на публичния живот.

Най-важната цел на Българска социалистическа партия е в България да има непоклатимост, хората да имат сигурност. Да има ръководство, което да даде вероятност за страната и мощна обществена и икономическа политика, която да ни изведе от рецесиите. За да се случи това, би трябвало да има мощна парламентарна група на Българска социалистическа партия, която да способства за основаването на законодателство, с което да се реализиран политическите цели, които представихме.

– България е в невиждана политическа, икономическа и здравна обстановка? Готова ли е Българска социалистическа партия да поеме цялата отговорност?

– Готови сме, можем и знаем по какъв начин. Ние от " Българска социалистическа партия за България " ще бъдем поръчител, ще бъдем дирек на непоклатимост, сигурност и предвидимост в идващия парламент, както бяхме и до момента. Отворени сме за диалог по всички тематики, които могат да доведат до просперитета на България. Задължително би трябвало в идващото Народно заседание да се опитаме да реализираме единодушие за постоянен кабинет, с цел да не оставяме страната през зимата в тези рецесии без болшинство и държавно управление. Ние осъзнаваме своята отговорност пред обществото и сме подготвени да я поемем.

– Какви са вашите съществени хрумвания за преодоляване на отрицателните резултати от икономическата, обществената и енергийната рецесия, която се задълбочава?

– Най-голямата задача пред нас сега е да дадем сигурност на страната, да помогнем на фамилиите и семействата да оцелеят през тежката зима, която следва. Затова ние имаме подготвен проект с работещи решения. Част от нашите съществени хрумвания, залегнали в него, са да се понижи Данък добавена стойност от 20% на 9% на енергоносителите и на главните храни от така наречен дребна потребителска кошница. Другата ни цел е страната да поема първите 200 киловатчаса ток на енергийно слаби фамилии. В Гърция страната поема първите 300 киловатчаса. Свръхпечалбите, насъбрани в енергийните производители и търговци, би трябвало да се разпределят заслужено сред българския бизнес, стопанска система и семейства. Категорични сме, че би трябвало да реализираме това национално единодушие, което да ни подсигурява вероятност, че ще имаме нова нуклеарна мощ, която да ни даде сигурност и непоклатимост в бъдеще. Бяхме прави за АЕЦ " Белене ", както и за доста други неща. През 2013 година направихме и народен референдум, на който събрахме над 770 000 подписа по тази тематика. Нека всички партии, които се борят за идващото Народно заседание, занапред да заяват позицията си за създаване на нова нуклеарни мощности. В Европа концепцията за нуклеарната енергетика още веднъж се възражда. Във Франция президентът Емануел Макрон желае построяването на шест нови атомни електроцентрали. Това е работещото и рационално решение. За нас е значимо в тези първи 100 дни да бъде приключена и газовата връзка с Гърция.

– С какво тогава би трябвало да стартира работата си идващото Народно заседание?

– Всички би трябвало да се поучим от сложния опит в 46-ото Народно заседание и да влезем подготвени в Народното събрание с доста съответни и работещи решения и ние се готвим в две насоки. На първо място това е пакетът от незабавни ограничения за първите 100 дни от ръководството и на второ място това е бюджетът за 2022 година Когато се образува новото Народно заседание след 14 ноември, ще имаме доста малко време за правенето на Бюджет 2022 година Затова ние от Българска социалистическа партия работим в тази посока още занапред и призоваваме останалите политически обединения да създадат същото. Според нас той би трябвало да е по-социален и да подкрепя и хората, и бизнеса в тези тежки рецесии. Точно по тази причина се срещнахме и с редица браншови и работодателски организации, синдикати, производители на мляко, самун и месо. На тези срещи те имаха опцията да изкажат своите терзания, потребности и оферти. Така че, това, което ще предложим ние, е необятно разисквано с тези организации и среща нужната необятна социална поддръжка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР