Христо Петров, бивш генерален консул на България в Сирия, се

...
Христо Петров, бивш генерален консул на България в Сирия, се
Коментари Харесай

Бивш български консул в Сирия: Не може да има превенция към нещо, което не се е случило

Христо Петров, някогашен общоприет консул на България в Сирия, се е срещал през 2004 година със сирийския президент Башар Асад през 2004 година. За това описа самият той пред bTV.

„ Тогава той беше приет от цяла Европа, Сирия водеше интензивни договаряния за асоциирано участие към Средиземноморското съдействие. Тези договаряния доведоха до отваряне на Сирия към Европа. Започна се една рационализация на сирийската стопанска система “, изясни той.

По настоящата тематика за въздушните удари от тази нощ той разяснява: „ Според мен не може да има предварителна защита към нещо, което не се е случило, защото няма безусловно никакви доказателства за химическа офанзива “.

„ Никой не беше позволен до разкриване или опровергаване на тези доказателства. Ние бяхме очевидци по какъв начин бяха направени дипломатически маневри да не се допусне интернационална експертиза на терен “, уточни дипломатът.

По думите му, въздушните удари няма да извърнат хода на събитията – успеха на държавните сили над терористите.

Според Петров, най-голямата покруса, „ която сполетя Европа и Света – примирението към подготовката на публичното мнение за ударите в последните седмици “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР