Христо Иванов за пореден път захапа главния прокурор.Предполагам, че Цацаров

...
Христо Иванов за пореден път захапа главния прокурор.Предполагам, че Цацаров
Коментари Харесай

Христо Иванов: Цацаров подава оставка, защото е интелигентен, за разлика от Гешев

Христо Иванов за следващ път захапа основния прокурор.

Предполагам, че Цацаров научил за идното лишаване на позволява му до секретна информация. Тъй като, за разлика от Гешев, не е лишен от просветеност, е подхванал тази стъпка. Това сподели в предаването " 120 минути " по БТВ съпредседателят на " Демократична България "  Христо Иванов по мотив поръчката на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество Сотир Цацаров, че ще напусне поста си до 1 март. 

Иванов посочи, че не знае съответната причина, поради която е лишен допускът на ръководителя на Цацаров до секретна информация. Отказът бъде тестван абсурда " ЦУМгейт ", абсурдът " Двете каки ", и доста други кавги са допустима причина да му бъде лишен допускът, добави той.

Ако Цацаров и Гешев приказват за напън, тъй като има ясна позиция на болшинството и ясна поръчка от гласоподавателите, това е деформиране на действителността. Цацаров и Гешев имат директна отговорност към това, че правосъдният ни суверенитет в Европейския съюз е подложен на съществено подозрение. Европейските ни сътрудници ни подлагат на критика, а Съединени американски щати постановиха невиждани наказания по закона " Магнистки ", съобщи съпредседателят на " Демократична България ".

По думите му главният механизъм за промяна на основния прокурор е Висшият правосъден съвет. Настоящият състав сподели, че не вижда своята роля в друго, с изключение на да бъде мажоретен състав. Смяната на този състав е най-простият метод основният прокурор да бъде освободен. Това може да стане и с конституционни промени, посочи Христо Иванов.

Няма по какъв начин всички да схванат, че основният прокурор не е безотговорен, в случай че безконтролният основен перокурор безконтролно си стои на поста. Тази безконтролност преди Гешев беше демонстрирана и от Цацаров, и от Филчев. За да схванат всички, че епохата на безконтролността завършва, някой би трябвало да понесе отговорност. Всички в прокуратурата би трябвало да схванат, че законите би трябвало да се съблюдават, сподели още Иванов, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР