Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на

...
Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на
Коментари Харесай

Заради опасения за сигурността му: Настаняват Пендиков в жилище на Външно министерство

Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на външните работи ще му даде. Това заяви служебният министър на външните работи Николай Милков на конференция във ведомството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Още при първото си посещаване в болничното заведение, на 22 януари, Милков заяви, че Християн Пендиков продължава да получава закани през обществените мрежи и се опасява да се прибере назад в Охрид.

 

Във връзка с връзките ни със Северна Македония, Милков разяснява, че доста неща се изговориха. „ Знаете какво е отношението, което ние взехме по отношение на 4 януари. От безучастие във връзка с репресиите против българските жители и хората с българско съзнание, управляващите в РСМ пристъпиха към деяние и се видя какво е това деяние. Тук става дума за това, че не можем да не установяваме с надълбоко страдание, че опитите за надграждане на връзките с РСМ бяха минирани от управляващите в РСМ, които не позволиха отдаването на респект към Гоце Делчев. Ние се постарахме да размразим връзките “, изясни министър Милков.

Според него са били поети избрани задължения, които не са спазени от страна на Северна Македония. „ След което спря системата им за пропускане, която не работеше в продължение на четири часа, тя не работеше единствено в едната посока, което демонстрира цялата инсценировка. Тези, които съумяха да влязат, бяха недопуснати до черквата. Никой от тези хора, които пътуваха от София, не съумя да се поклони в черквата. За сметка на това бяха задържани и бити хора “, заяви още министърът на външните работи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР