Хранителните навици на арабите и строгото спазване на ислямските норми

...
Хранителните навици на арабите и строгото спазване на ислямските норми
Коментари Харесай

Храната и ислямът в арабската кухня

Хранителните привички на арабите и строгото съблюдаване на ислямските правила и правила са неотлъчно свързани. В това няма нищо изненадващо, защото пророкът Мохамед е имал свои визии за храната, които не престават и през днешния ден прецизно да се ползват във всички ислямски страни.

Ето какво е значимо да знаете във връзка с исляма и храната в арабската кухня, в случай че желаете да се визиите добре пред свои посетители, които са част от арабската общественост:

1. Според съвсем всички диетолози ислямските хранителни правила са база за образуването на едно от най-диетичните менюта - арабското.

2. Вижданията на пророка Мохамед за питателните артикули са, че:

- Стафидите, гроздето и дюлята са плодове, които работят добре против стресови положения, паники и тъга;

 Арабски ястия

- Чесънът и медът са естествени медикаменти, които оказват помощ против редица болести, като медът е сполучлив и за възстановяване на паметта;

- Фурмите са измежду най-полезните плодове и се предлагат по време на пост, защото пречистват стомаха;

- Ако човек страда от болки в гърба, би трябвало да употребява лук;

- При щедро потене или при положение на раздразнителност, би трябвало да се натъртва на зехтина. Той въздейства добре и върху цвета на кожата.

3. Строго предписание в ислямската вяра е преди и след всяко хранене да се произнесе името на Аллах, както и да се измият добре ръцете със сапун.

 Фурми

4. Човек би трябвало да се храни постепенно, седнал на земята, защото по този начин се усеща най-добре по кое време се е нахранил. Лакомията е недостатък, само че не би трябвало да се отхвърля и нищо от това, което се сервира от домакина, защото храната е подарък от Аллах.

5. При поднасянето на другите ястия е неразрешено потреблението на златни или сребърни принадлежности, защото това е ненужно разхищаване и демонстрация на неприятен усет.

6. За неразрешени в ислямската вяра се смятат алкохолните питиета, свинското месо, всички храни от хищници или такива, които съдържат кръв, както и откраднатите храни.

7. По време на Курбан Байрам всеки арабин би трябвало да заколи жертвено агне, след което да възхвали името на Аллах.

8. По време на Рамадан Байрям се раздават зърнени храни, фурми или финансови помощи на бедните хора в Арабския свят. През този месец е особено приготвянето на супата Харира, състояща се от доста зеленчуци, нахут, агнешко или телешко месо.

Опитайте няколко униклани предписания от арабската кухня: Катайеф, Шаварма, Бърз кофта кебап, Тажин, Хумус.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР