Храните на растителна основа стават все по-лесно достъпни през последните няколко

...
Храните на растителна основа стават все по-лесно достъпни
през последните няколко
Коментари Харесай

Нито яйцето, нито кокошката

Храните на растителна основа стават все по-лесно достъпни през последните няколко години. Веганите и вегетарианците към този момент могат да се насладят на безмесни и безмлечни версии на съвсем всяка храна, за която се сетите. Фирмата JUST неотдавна пусна опция на яйца с ненапълно изненадваща основна съставна част - фасул Мънг, написа уеб сайтът за здравословен метод на живот Mercola.com 

За да сътвори продукта, JUST оповестява, че създава бобено брашно от фасул Мънг. След това то се смесва с вода и обезмаслител за храни до формиране на каша. Сместа се контролира за рН. Учените извличат нещо като протеинова извара, която може да се добави към разнообразни хранителни артикули.

Според старшия шеф по връзките в JUST, Aндрю Нойс, протеиновия изолат е „ повсеместен “ и може да се употребява за произвеждане на различни артикули, като сладолед и масло. Освен бобовите зърна, съставките на аналога на яйцето включват също пресовано масло от рапица, натурални аромати, соев лецитин и захар.

Яйцата са нарочени за нездравословни в последните десетилетия. Митът, че яденето на прекалено много жълтъци ще увеличи холестерола, е един от най-устойчивите и бързо разпространяващите се. Истината е, че яйцата са полезни за вашия холестерол и са чудесни за цялостното ви здраве, пишат специалистите на д-р Джоузеф Меркола.

Вместо да се тревожите излишно за потреблението на твърде много холестерол, за което научни доказателства липсват, има доста аргументи да се наслаждавате на яйцата. Те са заредени с витамини и минерали, включително витамини А, В2, В5, В6, В12, D, К и Е, протеин, фосфор, фолат, селен и антиоксиданти.

Едно доста значимо хранително наличие на яйца е холинът, който е нужен за построяването на мембрани на клетъчните стени, за производството на молекулите, които са от решаващо значение за сигналите на мозъка и за синтеза на невротрансмитера ацетилхолин, участващ в съхраняването на спомени.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР