Храненето със здравословна диета може значително да намали риска от

...
Храненето със здравословна диета може значително да намали риска от
Коментари Харесай

3 изненадващи здравословни храни за сърцето

Храненето със здравословна диета може доста да понижи риска от развиване на сърдечни проблеми.

Това частично се дължи на обстоятелството, че диетата въздейства върху това дали човек е с наднормено тегло, високо кръвно налягане, висок холестерол или диабет вид 2, които са рискови фактори за сърдечно-съдови болести, сподели Виктория Тейлър, старши диетолог в основаната в Обединеното кралство благотворителна организация British Heart Foundation за Business Insider.

Тя утвърждава възприемането на повсеместен диетичен метод за възстановяване на здравето на сърцето, което значи, че има значение какво ядете през множеството време. И може да се изненадате от някои от храните, които могат да оказват помощ.

„ Евтини са и може към този момент да ги имате в шкафовете си “, сподели тя.

„ Не мисля, че има суперхрани. Няма тип вълшебни съставки, които можете да поставите в диетата си, които ще поправят всички други неточности, които са там “, сподели тя. И е добре да имате странна лека закуска или храна, сподели тя.

Данните демонстрират, че яденето на диета в средиземноморски жанр, цялостна с цветни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки, семена, постни протеини и здравословни мазнини, е най-хубавата диета за здравето на сърцето, сподели тя. Яденето на по-малко алено и модифицирано месо също е добра концепция, тъй като те съдържат доста сол и наситени мазнини.

Тейлър показа три изненадващи храни, които са потребни за здравето на сърцето.

Замразен грах
Тейлър сподели, че един от нейните най-хубави препоръки към клиентите е постоянно да държат торба със замразен грах във фризера. „ Евтини са, няма боклуци и няма никаква подготовка, с изключение на очевидното готвене “, сподели тя.

Те са добър източник на растителни протеини и също по този начин съдържат витамин С, който оказва помощ за отбраната на клетките и ги поддържа здрави. Грахът също е с високо наличие на фибри: порция от 100 грама има 5 g. FDA предлага да се ядат 28 g фибри дневно.

Повечето хора знаят, че фибрите са потребни за здравето на храносмилането, само че също по този начин могат да понижат усвояването на холестерола от тялото, сподели Тейлър.

Можете да разбъркате граха в ориза, да го извършите на дип в жанр хумус или да го смесите в чорба с малко чесън и бульон с ниско наличие на сол, сподели тя.

Фъстъци
Ако желаете по-здравословна опция на бисквитка или парче торта, когато похапвате, заложете на шепа фъстъци, сподели Тейлър.

„ Чуваме доста за ядки и семена и постоянно те са много скъпи и много екзотични “, сподели тя. Но фъстъците са налични и налични за множеството хора.

Несолените фъстъци без покритие са богат източник на ненаситени мазнини, изключително мононенаситени мазнини, и съдържат фибри, протеини и многообразие от витамини и минерали, всички от които са нужни в една уравновесена диета.

Рапично масло
Растителните масла и маслата от семена получиха неприятна популярност в някои кръгове на диетолозите. Business Insider по-рано заяви, че макар че един авторитетен кето човек стига до изказванието, че са по-лоши от пушенето, няма надеждни данни, които да поддържат това.

Тейлър сподели, че рапичното масло, от време на време продавано като растително масло, е добър вид за здравето на сърцето, изключително за хора с стеснен бюджет. Съдържа основно мононенаситени мазнини, сподели тя, които оказват помощ за отбрана на сърцето посредством поддържане на равнищата на " положителния " HDL холестерол, като в същото време понижават равнищата на " неприятния " LDL холестерол в кръвта.

Безопасно е да се готви с олио от рапица и е по-евтино от зехтина, сподели тя.

Има положителни доказателства, че замяната на наситени мазнини с някои ненаситени мазнини може да помогне за намаление на равнищата на холестерола, съгласно Националната здравна работа на Обединеното кралство.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР