Храната може да облекчи стреса! И не става въпрос за

...
Храната може да облекчи стреса! И не става въпрос за
Коментари Харесай

Изумително! Вижте кои 4 храни могат да ни извадят от депресията

Храната може да облекчи напрежението! И не става въпрос за сладко-кисела торта и за пържени картофи, а за здравословни храни, които би трябвало да участват в менюто на всеки, който се грижи за здравето си. Необходимо е единствено да балансирате диетата си - и ще забележите, че настроението ви се е трансформирало и към този момент доста по-малко събития от външния свят могат да ви угнетен.
Ето кои храни предлагаме за сваляне на напрежението:
Зелени зеленчуци
Броколи, карфиол и зеле, айсберг салата, маруля, целина - всички съдържат антиоксидантни витамини, които оказват помощ да се възвърне тялото по време на стрес. Също по този начин съдържат калий, главен детайл за нашата нервна система. Редовното им потребление облекчава нарасналата нервна възбудимост и ни прави спокойни и радостни. Освен това, когато ядем доста зеленчуци, получаваме доста фибри, които очистват тялото ни.
Цитрусови плодове
Защо те? Факт е, че голямо количество витамин С, който играе значима роля в битката против напрежението, се съдържа в лимоните, портокалите и грейпфрутите. Коктейл за усмиряване на нервната система е точно фрешът от тези цитруси. Можете да си купите и няколко кг мандарини и... да ядете на воля.
Шоколад
Малко хора са чували, че шоколадът предизвиква производството на ендорфини, дава възприятие на наслада и усъвършенства настроението. Но с това не се лимитират преимуществата му в битката против напрежението. Какаовите артикули са богати на антиоксиданти, които удължават живота на клетките - в това число - на нервите. За да се възвърне насладата от живота, не е належащо да се яде шоколадов бар всеки ден. Учените предлагат доста по-скромен % от 20-30 грама на ден.
Бадеми
Богати са на витамин В2 (рибофлавин), витамин Е, магнезий, цинк. Витамин В2 и магнезият вземат участие в производството на серотонин, който управлява нашето въодушевление и оказва помощ да се издържи напрежението. Цинкът е прочут като детайл, кадърен да се бори с негативните последствия от напрежението, витамин Е е мощен антиоксидант. Достатъчно е да ядете малко количество бадеми, с цел да вкарате в норма всички горепосочени детайли. Така че поглезете се с шепа бадеми.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР