Храната и лекарствата винаги са били тясно свързани в корейската

...
Храната и лекарствата винаги са били тясно свързани в корейската
Коментари Харесай

Топ 6 корейски домашни средства срещу махмурлук, настинка и умора

Храната и медикаментите постоянно са били тясно свързани в корейската просвета. Възможността да се увеличи положителното здравословно положение към момента е една от най-популярните искания за маркетинг на питателните артикули в Корея.

Тези корейски домашни средства против настинки, махмурлук и ниска сила се употребяват от стотици години.

1. Корейския чай Юзу

Корейският Юзу чай е апетитен, сладостен, стипчив и не на последно - място цялостен с витамин С. Популярен като корейски лек за простуда и грип, доста елементарно се подготвя вкъщи. Приготвя се от доста прочут азиатски цитрус Юзу, чиито усет е необикновен.

 Корейска пилешка чорба с женшен

2. Пилешка чорба с женшен

Пилешката чорба с женшен се употребява като възстановяващо средство, когато хората са заболели или слаби, както пилешката чорба се употребява и при нас. Интересното в тази ситуация е, че когато не е с лечебна цел, обичайно тази чорба се употребява през летните месеци. Корейците обичат да пият топла чорба или яхнии през летните месеци в опит да преборят жегата с горещина.

Тъй като женшенът и джинджифилът също са „ горещи “ подправки съгласно китайската медицина, вие ще се изпотите и детоксикирате, откакто изпиете гореща купа от тази чорба през летен ден. Вярването е, че тялото ви ще е по-добре, като се контролира да остане хладно в летните горещини, откакто се детоксикира с купа от тази лековита чорба.

3. Оризова каша Чук

 Оризова каша Чук е обичаен лек при махмурлук в Корея

Чук (оризова каша) постоянно се яде в Корея, с цел да успокои проблеми с корема. Честа процедура е да се употребява и при махмурлук. Консумира се и като закуска, междинно хранене или като удобна храна за болните.

4. Азиатски круши с мед

Азиатските круши с мед са просто и дейно домашно средство против кашлица и болки в гърлото. За разлика от доста медикаменти против кашлица, които се продават без рецепта, това оказва помощ да се излекуват признаците, а не просто да се потискат. Насладете се на тази вкусна и лечебна закуска 2 до 3 пъти дневно, до момента в който се борите с вирусите и настинките.

5. Супа от кълнове на корейски фасул

 Корейска чорба от бобени кълнове

Супата от кълнове на корейски фасул, която е по едно и също време евтина и лесна за подготвяне, има лек и ободрителен усет. Здравословна, цялостна с витамин С и с ниско наличие на калории, тя също по този начин е и добра за махмурлук. Добавете щипка люспи от червен пипер и става превъзходен лек при настинки.

6. Пикантна телешка чорба

Пикантната телешка чорба е типична корейска чорба, която ви затопля от устните до пръстите на краката. Пълна с месо и зеленчуци, тя е огнено алена, смела и пикантна. Чушките от чили почистват синусите и прочистват черния дроб.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР