Храната е лек за тялото и душата. Тя дава живот,

...
Храната е лек за тялото и душата. Тя дава живот,
Коментари Харесай

Takeaway.com: Поръчвай, хапвай, наслаждавай се

Храната е лек за тялото и душата. Тя дава живот, изпълва с сила и наслаждение. Важно е по какъв начин се храним и какво избираме на трапезата си и в делници, и в празници, за закуска, обяд или вечеря, сами или с другари.

Любопитно наблюдаване върху питателните привички на българите през тази година направи, една от водещите платформи за онлайн поръчки на храна в световен мащаб. Анализът, който се прави за първи път в България измежду потребителите на Takeaway.com в страната, демонстрира че най-често поръчваме обичайната българска кухня, харесваме пица и бургери, само че и екзотични ястия от Близкия и Далечния изток. Избираме храните си съгласно сезона и ценим да ни е леко на стомаха.
Какво най-вече желаем в чинията си?
Според данни от платформата на избираме да поръчваме обичайни за нашата кухня ястия. Храната на нашите баби и дядовци, която ни връща усета и сладката носталгия по детството. Фаворитите са сгряващата пилешка чорба и разхлаждащият таратор.

Пицата е на второ място с желаните маргарита, капричоза и пеперони, а след нея се подрежда американският хамбургер - чийз или пилешки. Американската класика е показана блестящо и от пилешките крилца по обичайната рецепта в жанр " Бъфало " и, несъмнено, пържените картофки. Вегетарианските и безмесни други възможности на обичания бургер също са доста известни измежду българските консуматори на приложението.
Реклама
На четвърто място се подрежда азиатската кухня, като най-поръчвани са пиле с ориз, донбури с пиле, пържен ориз със зеленчуци и яйца. Любопитен извод е, че българите заобикалят да опитват с непознатите усети на азиатската кухня. Арабският дюнер и гръцкият гирос са добре познати и не стопират да набират известност.

Вегетарианците залагат на обичайни ястия с картофи и фасул, шопска салата и таратор.
Кулинарна география на поръчваната храна
Проучването на демонстрира питателните ни желания и по райони.
София и Югозападният район са първенци по поръчки на пилешка чорба за душата, а най-вече храни се доставят в късните часове. Реклама Италианските ястия са с най-голяма известност в Северозапада. Това, наподобява, е и районът, където се похапва най-вече сладко, защото с пицата нормално идва и десертът.
Най-позната е азиатската кухня в Южния централен район, а на Североизток натъртват на японската. Любопитно е също, че вегетарианските ястия са най-търсени в южните ни градове.
Кога и за какво спестяваме готвенето вкъщи?
Поръчките на храна през платформата на демонстрират по кое време и за какво си спестяваме готвенето вкъщи.

Най-често приложението се отваря вечер, като самобитна вкусна премия след натоварения работен ден. Преобладаващ % (44% от всички потребители) признават, че и удобството, обвързвано с доставка, както и пестенето на време в готвене са мощен тласък да поръчат храна, 20% гледат на момента с поръчката като на обред, с който се възнаграждават и сами си подаряват малко наслаждение.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР