Храмовите книги съдържат много свещенически записи на случаи на чудотворно

...
Храмовите книги съдържат много свещенически записи на случаи на чудотворно
Коментари Харесай

Чудесата на иконата на Света Богородица Казанска

Храмовите книги съдържат доста духовнически записи на случаи на чудотворно излекуване на заболели. Така в една от тях се споделя за някакъв мъж на име Никита, който в продължение на три години не можел да вижда. Той се поклонил пред чудотворната с гореща молитва и възвърнал зрението си. След като постоял на молебена, той се върнал вкъщи с огромна наслада, прославяйки името на Христос и Пресвета Богородица.

Особено покъртителен е идващият роман. Майка завела детето си в църквата и дълго се молила с него на ръце пред иконата на Божията майка. Когато присъстващите забелязали по какъв начин бебето почнало да допира лицето на майката, след което лицето му била сложена ябълка. Детето се доближило до плода и всички разбрали, че то е възвърнало зрението си.

Известен е случай, при който с благодатта на Божията майка един млад мъж, който също получил излекуване. Той не можел да движи крайниците си, което му причинявало доста премеждия. Като чул за чудотворната икона, момчето, чието име било Исаак, помолило майка си да организира молитва пред иконата. Вкъщи той непрекъснато молел иконата на Божията майка да му даде опция да види светинята със личните си очи. Изведнъж момчето почувствало облекчение и даже съумяло да се изправи независимо. Вземайки две пръчки, то отишло в манастира, където се намирала иконата и дружно с майка си, благодарили за помощта. Могат да се изброят още доста.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР