Хотелите и местата за настаняване в област Смолян отчитат ръст

...
Хотелите и местата за настаняване в област Смолян отчитат ръст
Коментари Харесай

Ръст на туристите в Смолянско

Хотелите и местата за настаняване в област Смолян регистрират растеж на туристи, нощувки и доходи през декември 2023 година, съгласно информация от Териториалното статистическо бюро (ТСБ) в Смолян.

Посетилите региона туристи са с 6,9 на 100 повече спрямо декември 2022 година, а осъществените нощувки са увеличени с 8,1 на 100. Приходите от нощувки от през декември 2023 година са 4,4 млн. лева, регистрирайки растеж от 27,6 на 100 при постъпленията от български туристи, осведомят от ТСБ.

Над 70 хиляди са нощувките в хотели и места за настаняване в Смолянско през последния месец на предходната година, като 92 на 100 от тях са от български клиенти.

Чуждестранните туристи са 1805, най-вече гърци, румънци и ирландци. Средната претовареност на местата за настаняване в региона е 24,3 на 100. Приходите от български жители са 3,9 млн. лева, а от задгранични туристи - 462 хиляди лева

 istock istock
Показателите за растеж на туристи и нощувки се резервират през целия зимен сезон, разясняват от " Пампорово " АД. Данните от декември като начало на ски сезона са показателни за наклонността на покачване на туристическия поток.

Ръст се регистрира при идващите в Пампорово румънски, британски и ирландски ваканционни групи. Окончателните данни за точния % нарастване ще бъдат систематизирани след привършване на зимния сезон, допълват от " Пампорово " АД. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР