Хотелиери по Южното Черноморие спряха изхранването на украинските бежанци настанени

...
Хотелиери по Южното Черноморие спряха изхранването на украинските бежанци настанени
Коментари Харесай

Морски хотелиери оставиха украинските бежанци гладни: Не са предвидени пари за храната им!

Хотелиери по Южното Черноморие стопираха изхранването на украинските бежанци настанени в базите им. Причината е, че в новите условия за удължаването на Програмата за оказването на филантропична помощ на хората от Украйна със статут на краткотрайна протекция не са планувани средства за храна.

Сумата за издръжката на украинските бежанци от 15 лева дневно не е изменена, само че в постановлението на Министерски съвет е записано, че това са средствата за нощувки, без планувани пари за храна.

Хотелиерите са поискали от украинските жители да заплащат по 5 лв. дневно за изхранването си, само че множеството от тях нямат тази опция, изяснява притежателят на хотел в Приморско Михаил Зегов.

" На 15-и, 16-ти и 17-ти предоставихме храна със лични средства на бежанците, само че от днеска стопираме изхранването заради обстоятелството, че и ние нямаме към този момент средства, като хотел, да заплащаме тяхното изхранване. Молбата ми е колкото се може по-бързо да се вземе някакво решение и просто да се каже на тези хора какво да чакат. При нас обстановката е, напряко ви споделям, трагична - никой нищо не споделя, звънят на горещата линия за украинските бежанци, а оттова също им казат, че нямат никаква информация. Това, което е записано в постановлението е " 15 лева единствено за нощувка ". Не знам какво да върша! Наистина не съм очаквал, че ще бъде такава обстановката ".

В държавните бази, обаче, изхранването на украинските бежанци продължава.

Хотелиери питат кой заплаща там за даването на храна, предава БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР