Хотелиери и украински граждани протестират в Слънчев бряг. Те се

...
Хотелиери и украински граждани протестират в Слънчев бряг. Те се
Коментари Харесай

Хотелиери и украински граждани протестираха в Слънчев бряг

Хотелиери и украински жители стачкуват в Слънчев бряг. Те се събраха в една от почивните бази, в която са настанени 150 бежанци.

Освен че по новата стратегия за филантропично подкрепяне на хората от Украйна са спрени средствата за храна, протестиращите питат къде да отидат украинските жители, принудени да изоставен хотелите, които са затворили след началото на месец ноември.

Пред нов проблем са изправени хотелиерите и украинските жители в Слънчев бряг. Няма данни какъв брой хотела са затворили, само че при започване на месец ноември част от украинските бежанци са били принудени да се реалокират в други бази.

Според новото разпореждане на Министерския съвет и в новата стратегия за филантропично подкрепяне обаче е написано, че след 1 ноември хотелите нямат право да записват и одобряват нови бежанци. Ако те въпреки всичко ги настанят в базите си, средства за тях няма да получат.

На митинга имаше възрастни дами, които обявиха, че остават на улицата и не знаят какво да вършат.

Продължава и казусът с изхранването на украинските бежанци. Хотелиерите са поискали от тях да заплащат по 5 лева дневно за храна, само че множеството от тях нямат тази опция.

Изобщо напрежението измежду хотелиерите и украинските бежанци нараства и не е ясно по какъв начин страната ще отговори на зародилите нови проблеми.

Хотелиери споделиха:

" Първоначално беше оповестено, че не можем да одобряваме нови украинци, които са пристигнали след първи ноември в България. Ние приемахме от затворени хотели хора, които имаха потребност от настаняване, тъй като нямаха къде да отидат. Техните закрили се оказа, че не се признават, въпреки че са от май, юни и юли и няма да бъдат платени ".

" Имам настанени три възрастни дами. Хотелът затваряше, те плачеха и ги настаних на мой риск ".

" Повечето сътрудници не разбрахме, че има подобен проблем ".

Не знаем какво да вършим, споделиха протестиращите украинци:

" Ние живеехме в хотел " Сънрайз, който затвори. Дойдохме в този нов хотел на 5-и ноември. Сега би трябвало да се върнем там, където сме били до 31-и октомври, само че хотелът е затворен. Няма къде да се върнем. Тук хотелиерът споделя, че страната няма да му заплати за нашия престой. Ние в този момент сме на улицата, отвред ни гонят и никой не ни приема. Какво да вършим, нямаме по 500, 600 лв. на месец за квартира ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР