Хотелиер ще съди Министерството на туризма заради неизплатени пари за

...
Хотелиер ще съди Министерството на туризма заради неизплатени пари за
Коментари Харесай

Хотелиер ще съди държавата заради парите за украинските бежанци

Хотелиер ще съди Министерството на туризма поради неизплатени пари за настаняване на украински бежанци. Бизнесменът твърди, че от 7 месеца не е получавал никаква помощ от страната.

След експлоадирането на войната Стоил Далевски приема в хотела си в София украинци, избягали от военните удари. Настанява майки с деца. Приема ги гостоприемно, с концепцията да помогне на хора в потребност. Сега Стоил желае да съди страната, тъй като не е получил средствата, обещани за настаняване на бежанци.

„ Нямаме никакво съответно пояснение какво се случва с нашите пари, които страната ни дължи, по-точно Министерството на туризма. Нямаме пояснения, седем месеца имаме закъснение на заплащането, започваме да имаме задължения към Национална агенция за приходите, нямаме опция да си покриваме настоящите разноски на хотелите. Банките не ни чакат, разноските не ни чакат, нещата са зле, защото страната ни дължи на нас пари “, изяснява Далевски.

Това е и повода да се откаже прекомерно рано от втората стратегия за настаняване.

„ Участвах един месец, тъй като виждах, че още от първата стратегия парите не са ми изплатени. Виждах накъде отиват нещата, прекратих да настанявам украински бежанци. От първата стратегия май месец не ми е заплатен целият “, споделя Далевски.

„ Длъжен съм да ги осъждам, тъй като очевидно това е единственият метод да си получа парите, които несъмнено ми се дължат. Едни и същи украинци са били при мен през цялото време до края, първоначално плащаха, след това – не “, счита мъжът.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР