Хотел Ювелир“ още чака около 1500 лева по програмата за

...
Хотел Ювелир“ още чака около 1500 лева по програмата за
Коментари Харесай

Русенски хотел още чака пари от държавата за настанени украински бежанци

Хотел „ Ювелир “ още чака към 1500 лв. по програмата за нощувка и изхранване на украински бежанци

Министерският съвет реши в понеделник, 31 октомври, да удължи до 15 ноември периода на деяние на програмата за нощувка и изхранване или за нощувка без изхранване на украинските бежанци. В снадки интервал на деяние ново настаняване ще бъде осъществявано единствено в държавните и общински бази. В това решение се включва също и преместването на украинците от хотелите в държавните бази след втората половина на месеца.

„ Ние сме в незнание дружно с украинците какво ще вършим, къде ще вървят, дали страната ще ни заплаща за престоя им при нас до 15 ноември “, каза собственичката на хотел „ Ювелир “ Веселка Василева, пише в. „ “. Тя посочи, че при нея има три възрастни украинки, от които едната работи в хотела. За нея Василева е безапелационна, че ще я подсигури и дамата ще продължи да работи там, само че ориста на другите две оставала несигурна. Освен това Василева сподели, че към момента има неполучени пари от страната по програмата до момента, които възлизали на към 1500 лв..

Вчера обаче от Министерството на туризма разгласиха уточняваща информация, която разяснява по какъв начин да действат хотелиерите и по какъв начин тъкмо ще продължи помощта към тях до 15 ноември. Украинците, настанени към 31 октомври 2022 година в обектите, вписани в Националния туристически указател (хотелите), могат да продължат да се ползват от програмата в същите обекти и при същите условия в снадки интервал от 1 до 15 ноември 2022 година

На територията на област Русе временна протекция са поискали близо 950 украинци, което значи, че те имат и адрес на престояване. 71 са децата от украински генезис, записани в учебни заведения и детски градини от района за актуалната образователна 2022/2023 година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР